När man brände en filmrulle

Jag åkte in till Göteborg och våren väntade där, med solsken och värme. Runt halsen bar jag två kameror och en ljusmätare. Tanken var att fotografera människor, efter att ha sett inspirerande bilder från i lördags. Det där med människor är någonting jag måste öva på. Dem intresserar mig nästan inte. I alla fall inte lika mycket som andra färger och former. Jag lockas mer av linjer, av strukturer och detaljer. Av miljöer där människan varit men där hon inte syns i bild.
 
Det måste jag komma över. Eller, jag måste öva på att fotografera människor också. Och inte bara övergivna kaffekoppar på mysiga fik.
 
Jag begav mig ut med två kameror, en analog med en rull efilm i. Trettiosex bilder eller så hade jag. Jag tog dem alla. Och jag fotograferade även med den andra kameran. Och märkte att mitt sätt att se plötsligt förändrats. Från att bränna av bilder på måfå när jag såg något intressant, började jag plötsligt bli mer förutseende. Och jag valde bort bilder. Moments. Som jag visste att nej, dem där blir inte bra på bild. Förut tog jag dem ändå och tog bort dem igen.
 
Det är... annorlunda, att vara begränsad till ett antal bilder. Men roligt. Det sk abli spännande att se resultatet. om det blev bra eller dåliga exponeringar. Om jag lyckades använda ljusmätaren eller om det blev pannkaka. Fortsättning på det... följer.
 
Jag begav mig ut med siktet inställt på att fotografera människor...
Men tanken var ju att fotografera människor, men som vanligt var jag ganska ointresserad av dem
Så jag styrde stegen bort från stan, och objektivet fastnade på andra levande objekt
Och jag hamnade i Göteborgs vackraste växthus, där solljuset sken extra starkt
Och starkast sken solen i mitt hjärta.
Göteborg är en plats där många världar möts och blir till en.
 
0 kommentarer publicerat i Årstider: Vår
Taggar: Bird, Birds, Duva, Duvor, Fiskmås, Fiskmåsar, Flying, Fågel, Fåglar, Gatufoto, Gatufotografering, Göteborg, Göteborgs Trädgårdsförening, Himmel, Skylight, Tulpan, Vår, sky