När man unnar sig en lunch på stranden

Lovet närmar sig sitt slut, och jag har försökt att krama ur de sista dropparna av ledighet och vila. Njutit av vädret och av solnedgångarna - och av att vara här. Njutit av Kalifornien.
Jag tog en sväng förbi 7eleven och plockade på mig en American Baugette, med cheddarost och pepperoni och annat gott, en dricka och en muffin, som jag tog med mig ner på stranden. Jag tog god tid på ig att hitta en bra plats att slå mig ner på. Jag hade ju inte bråttom någonstans.
Turistsässongen borjar vakna nu och man ser mer människor ute vid havet, hör fler oika språk. Jag hajar till varje gång jag hör svenska eller norska. Ändå kryllar Santa Barbara av svenskar, så att höra svenska här hör snarare till vanligheterna. Men då är det unge tjejer och killar, inte barnfamiljer. Men nu börjar barnfamiljerna alltså komma hit igen.
Vattnet känns plötsligt blåare, sanden vitare och solskenet varmare. Det sista är i alla fall ingen imbillning. Det var många veckor sedan vi hade under tjugo grader nu. Det har legat runt tjugofem i storts ett varje dag de senaste tre veckorna. Och jag gick där och försökte hitta den bästa lunchplatsen, en bit från turisterna men med så bra utsikt som möjligt.
Så jag gick ut på den lilla ön som är ihopbyggd med stenpiren (eller vad det nu heter när man bygger en lång betong- och stengrej runt en småbåtshamn för att skydda båtarna mot vind- & vågor) för att hitta en bra sten att ha som ryggstöd.
Och tillslut hittade jag min plats, en lagom sten att sitta och luta mig mot, att ha som lite vindskydd och stöd. Där satt jag mjukt och skönt. sanden var lagom varm sådär vid lunchtid, och inte så stekhet som dem kan bli på eftemiddagen.
Så där satt jag och filosoferade i en timme, ungefär. Dagdrömde, tittade på en vattenskoter som racade med sig själv ute på öppet vatten. På folk som stod och paddlade på surfbrädor eller på riktiga paddle boards, kanoter och kajaker, småbåtar med motor elelr med segel. Många var ute och njöt av dagen. Men på ön var det relativt lugnt: man måste ju gå runt längs hela den där piren för att komma dit, och det är många för lata för.
Det var en riktig turistväderdag. Perfekt för en lunch på stranden!
#1 - - josefine:

så härliga bilder!

Svar: Tack så mycket!!
Annie Brickman

#2 - - Jessica Karlsson:

Längtar tills jag kan äta lunch på stranden :)

Svar: Haha ja, men med mer kläder på sig går det ju i Sverige också så här års ;-)
Annie Brickman

#3 - - Mary:

Så härliga bilder!

Svar: Tack! :-)
Annie Brickman

#4 - - Cornelia:

Så himla fint! Säger till min pojkvän minst en gång om dagen att vi MÅSTE åka till usa, typ nu.

Svar: Haha jag gör det inte precis lättare för dig ;-)
Annie Brickman

#5 - - leyla andersson:

Guu så härligt det ser ut :) bor visserligen precis vid vattnet men här i Norrtälje blir de inte riktigt samma sak ändå hehe ;)

Svar: Haha nja inte riktigt, men det har sin skönhet det också!
Annie Brickman