När det blev kväll i Disneyland

 Välkomna till Piratstaden. Det var nog ett av mina absoluta favoritställen på Disneyland! Hade Annie, 10 år, varit där, hade mamma och pappa haft svårt att få med mig hem igen. Då älskade jag pirater och skatter och definitivt halsband och pärlor. Och hela kvarteret var dränkt i pärlor och pynt!
 Och när vi vandrade ner mot den lilla sjön som fanns nedanför piratbyn drog den stora ångbåten iväg på äventyr. Vi hade inte riktigt trott att den gjorde så, vi trodde mest det var en prydnad, att den låg ankrad. Men jodå, den fungerade mer än väl och tuffade i sakta mak runt i den lilla sjön inne på området.
Sedan var det dags för oss att åka båt. In i världen Pirates of the Caribbean - som enligt mina vänner tydligen inspirerat till filmen med samma namn. Fast inte den här attraktionen, utan den i Florida då. Den här attraktionen förstår jag om den inspirerade till en film... det var det häftigaste jag någonsin upplevt. Tunlar i kolsvart mörker, i en båt, ned för vattenfall, in till grottor där skelett dansade över skattkammare, manövrerade spökskepp, alla delar med sin egen historia, inte så där monotont som på Liseberg eller NK:s julskyltning där dem gör samma gest om och om igen på repeat, nä, här fick varje båt som kom höra något annat: jag hörde inte en enda upprepning någonstans, de flesta rörelser var så genomtänkta att upprepningarna inte syntes, så dockorna såg nästan helt mänskliga ut. De rörde sig mjukt, i jämförelse. Det var så vackert! Och så mycket detaljer att titta på. Jag tänkte inte ta fram kameran, men den åkte fram ändå.
 Och sedan var det dags att se hur Tarzan lever och besöka hans träkoja. Det var riktigt fint gjort! Dock så var solen på väg ner så jag var tvungen att använda slutartider på 1/10, så från och med nu blev det inte många bilder tagna. Mer fokus på att bara gå där och njuta (och hjärtskärande mycket längta efter ett stativ).
 Och när vi kom ner från den där kojan var det redan mörkt och vi passade på att åka på safari. Den här guiden var dock helt underbar, från södern, med bred dialekt och en humor som skulle kunna beskrivas som väldigt göteborsk med den ena dåliga vitsen efter den andra!
Fastän det var fejk helt igenom, var det en sjukt kul båttur och det var extremt kul att göra den medan det var mörkt! Det avslöjade ju ingenting i förväg förrän lamporna tändes upp. Riktigt häftigt byggt, med anfallande vilda djur och infödingar med stora marker som "sköt pilar" på oss.
 Det sista vi gjorde var nog det mest annorlunda av allt. Vi hittade Nemo. Det var en ubåtsrur. En vanlig bana på räls - men i Ubåt under vatten. Riktigt häftigt. Bubblorna var otroliga. Jag har aldrig varit under vatten på det här viset tidigare, det närmaste jag varit är glasrutorna under vatten i olika djurparker. Och det kan inte riktigt jämföras med att åka ubåt.
 Och just det ja - fyrverkerierna. Så vackra! Jag har inte sett fyrverkerier (i alla fall imnte mer än ett par) sedan förra nyår, eftersom att fyrverkerier är förbjudna här på grund av torkan. Så det var sjukt kul att titta på det. Särskilt med det rosa slottet i bakgrunden. Jag ville ju fota dem också - och att fota fyrverkerier handhållet är verkligen inte det lättaste!! Men det var kul att prova.
 Det var väl i stort sett det från Disneyland.
Om du någon gång ska till LA och har en eller ett par dagar över:
spara pengar och gå hit! Det är värt varenda krona.
#1 - - Anna ML Holm:

Vackert! Åh vad härligt! :D

Svar: Tack!!
Annie Stumle

#2 - - Jessica:

Kul, skulle oxå vilja åka dit. Kanske man kan göra när man har samlat ihop en peng till USA resa =)

Svar: Gört! Spara och sedan ta med familjen till Disneyland! Spelar nog ingen roll vart man åker, men i LA är ju vädret varmt och soligt året om så det kanske är lite roligare än Paris. Florida ska ju vara fantastiskt, men jag har ingen aning om vad dem har för väder där :-) När man väl gör något sådant här vill man ju ha ut det mesta av det!
Annie Stumle

#3 - - Linnéa Hagström:

Ser ut som ni haft det superbra! Jättefina bilder också, kram.

#4 - - Linnéa Hagström:

Ser ut som ni haft det superbra! Jättefina bilder också, kram.

Svar: Tack! <3
Annie Stumle