När man byggde ett bord

Vi har varit kreativa och produktiva de senaste dagarna! Det började för... ja, sedan vi flyttade in hit och jag insåg att vi inte hade någonstans att ställa skrivaren. Det är en fin fotoskrivare och det vore trevligt att börja använda den. Så jag sprang på loppisar, men hittade ingenting med rätt mått till ett rimligt pris. Så tillslut sa jag till Han där jag bor med; jag vill bygga ett bord. Varpå han svarade att han kunde fixa det i verkstan han jobbar på i skolan.
Mobilbilder från verkstan
Sagt och gjort. Vi fick vänta till efter jul, eftersom det var stängt på skolan. Vi åkte på inspirationstripp till Home Depot, USA:s motsvarighet till Bauhaus, ungefär, och där fick vi tag på lite skräpträ som dem skulle slänga. Jag tyckte att det kunde bli fina lister till ett bord. Vi köpte en skiva till toppen och han skissade lite. Sedan åkte vi till den där verkstan, jag slipade & spacklade, och han sågade till & skruvade ihop det. Ett sjukt kul projekt att hitta på tillsammans!
Spacklat och redo för färg!
När det väl satt ihop fraktade vi hem det, jag spacklade de grövsta fogarna och skruvhålen, sedan slipade jag spacklet och kanterna tills de var lagomt grova. Jag hade en tanke om att det skulle bli robust och lite gammaldags. "Det gör ingenting om det inte är perfekt, det adderar ju bara till dess charm". Han såg tveksam ut men lät mig hållas. Jag ville ha det vitt, han ville ha det svart. Vi diskuterade det lite och tillslut fick jag grönt ljus. Så jag åkte och fixade färgen.
Ett par snabba bilder medan jag väntade på att det skulle torka
Först blev det brunt. En lätt rödtonad nyans som matchar vårt skrivbord. Jag stod i jeansshorts och bikinitopp på vår härliga balkong. Det var väl 23 grader eller så, och skugga. Färgen torkade fort. Jag kände än en gång vad underbart det är att bo i Kalifornien, att kunna stå i bikini i januari, utomhus, och måla bord! Så fort färgen var torr gick solen i moln och det var helt perfekt väder att måla nästa lager. Två lager av vitt.
Massa vita lager - och sedan med ett sandpapper få fram det bruna!
Sedan bar jag in det i värmen för att torka. När solen går ner blir det kallt här. Eller ja, kallt och kallt. Ni skulle skratta åt mig om jag skrev ut vad "kallt" är. Nåja, jag kanske skulle låta er skratta lite. Nätterna är, enligt amerikanerna själva, svinkalla här. 10-15 grader. Plus.

Nåväl, inne i värmen fick det torka klart. Jag gick och pillade regelbundet och så fort det var torrt och (otåliga) jag ansåg att det var okej, bar jag ut det på balkongen på framsidan och slipade till det. Det var en sval kväll, jätteskönt, omkring 17-18 grader om jag skulle ta och gissa. När det var lagomt avskavt på ben och kanter torkade jag av det och bar jag in det i rummet, där min ivriga sambo stod redo att ställa upp skrivaren på det.
Jag kan knappt vänta på att bygga mer! Ett avlastningsbord/minibokhylla skulle sitta fint...
Jag har färg över. Och behov för förvaring finns ju alltid!
#1 - - Jessica:

Va händigt! Jag är sorgligt nog inte så händig men kul att se andra som är, jag blir så imponerad :D

Svar: Haha ja tack! :-) Vi är båda väldigt pyssliga av oss, så det här ska vi verkligen göra om. Han har jobbat i en teaterverkstad i tre år och byggt sceninredning, så han är väldigt duktig. Han han dock vara lite lat ibland och vilja välja enkla lösninar före snygga. Jag mer kreativ och har mer tålamod när det gäller den biten, jag slipar och målar gärna, men jag har jättedåligt tålamod när det kommer till att plannera först och mäta. Jag har inte byggt många möbler förut, men jag har renoverat en hel del! Så vi kompletterade varandra riktigt bra i det här! :-) Det är en cool känsla att se det klart!
Annie Stumle

#2 - - Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix:

Sjukt snyggt

Svar: Tack!
Annie Stumle