När man längtar efter eget igen

Två sakner snurrar i mitt huvud just nu: foto, och ett hem. Jag längtar efter skolan, planerar kommande fotograferingar, redigerar vidare bilderna jag tog förra terminen; men jag längtar efter framtiden. Efter vad som kommer hända när jag återvänder till Sverige nästa sommar.
Då kommer jag skaffa mig ett eget boende. Det blir antagligen en hyresrätt, för jag vill gärna lägga pengarna på kameragrejer just nu. Och resor. Och att förverkliga alla drömmar jag har. För jisses, vad jag drömmer!
Jag har det mesta för mitt framtida hem, så jag tvivlar på att det är så mycket jag skulle behöva köpa. Jag har ju ändå haft fyra egna hem redan, så det mesta har jag ju. Men en dammsugare, och av erfarenhet vet jag att jag vill ha utan påsar. För jisses vad det är jobbigt att hitta rätt dammsugarpåse! I USA har vi påslös. Så skönt!
Jag älskar verkligen lägenheten i Kalifornien, men jag kommer ju aldrig kunna bo kvar i det landet. Jag är imponerad av alla svenskar som anser det värt besväret med Visum och Green Card. Jag får bara huvudvärk och tycker att jag kan besöka stället som turist istället. Min dröm är inte att bo i USA. Min dröm är att ha en liten stuga, någonstans, att kalla min.
Men jag vill också etablera mig som fotograf, hitta min plats och min stil. Skaffa mig utrustningen jag behöver. Just nu börjar min kamera sjunga på refrängen och jag inser att vi har kanske ett år till på sin höjd, innan det är dags att pensionera den. Och kameror kostar. Allt kostar. Det är så dyrt att leva och jag har inte valt en billig hobby! Men att drömma kostar ingenting.
Så jag kan fortsätta vandra bland hyllorna i butikerna och fantisera om min lilla kalkstensstuga på en ö, med ett orangeri och en öppen spis och en trädgård med hängmatta under fina träd där jag kan ligga och läsa fototidningar när vädret tillåter. Ja, jag längtar efter ett egert boende och definitivt efter det där boendet. Någon dag. Men tills dess njuter jag av att drömma!