När veckan rivstartar

Mobilbilder från mitt firande av dagens händelse!
 
Några av er kanske minns att jag fick en dator i våras, gratis? Ett par månader senare började ena sidan flimra och sedan dog halva skärmen. Jag tog kontakt med Apple och fick veta att det var ett vanligt bekymmer på den modellen och att dem fortfarande byter ut det. Så jag blev superglad och gick till Apple store för att boka tid. Visade bilder på problemet och fick samma besked. Ett vanligt fel som inte var några problem att byta. Jag bokade en tid och kom med datorn. Tredje personen gjorde en koll och sa att datorn fungerade perfekt förutom det, så vi sulle byta själva displayen där lamporna sitter, och att det skulle vara klart på mellan 3-5 dagar. Det skulle kosta mig runt $500 dollar, men det var ju värt det eftersom att datorn var grym och att en ny kostar typ  $2500. Så jag lämnade in den. Ett par dagar senare ringer en servicekille och säger att grafikkortet nu är bytt och det funegrar klockrent, men att skärmen är "a bit dark on one side". Jag förklarade irriterat att mitt grafikkort fungerade utmärkt förut också, och att det var displayen som var dålig. Oj då, säger han och ber om att få återkomma.
 
Dagen efter ringer han upp och säger att dem beställt en ny display och att det kommer ta ett par dagar till. Ytterligare några dagar senare ringer samma person och säger att något annat (jag uppfattade aldrig vad) slutat fungera nu när displayen var bytt, så att dem skulle åtgärda det också men at jag inte skulle behöva betala för det. "Did you guys break my computer?" frågade jag smått irriterat. "There was nothing wrong with it except for my display, and that was suposed to be a routine job". Joo, det erkände han att dem kanske gjort.

Så ringde han idag. "Hi there! For every time we put it together, it worked less and less" erkände han. "So we decided to give you a new computer instead. It's even better than your old one."
Så jag fick en sprillans ny iMac idag. Och med den kom ett fint litet tangentbord och en mus. Och jag kände mig lite som världens lyckligaste människa. Istället för $500 i reperationskostnad gick jag därifrån med en ny dator. Och jag behövde inte betala en krona. Så jag firade det med att köpa en trackpad för $129. Har man lagt undan 500 i onödan saknar man inte 129. Så nu sitter jag här och stirrar på detta monster till dator som står här framför mig. En 27" iMac 5K retina display. En dator jag absolut inte skulle haft råd med på många år. 
Ibland blir det helt enkelt sjukt mycket bättre än vad man tänkt sig. Och veckan rivstartade!
#1 - - Dan Brickman:

Grattis Annie. Det var snyggt av dom att göra så. Härligt med en alldeles ny dator och en mac dessutom :)

Svar: Eller hur! :-D Så jäkla bra service!
Annie Brickman

#2 - - Anonym:

http://blog.svd.se/sprak/2011/06/02/de-eller-dem/

Svar: Hahaha tack du! <3 Du behöver inte vara anonym, jag får höra det här en gång i veckan ungefär. Alla tips mottages tacksamt! Hittils har ingen guide lyckats få mig att se vad som ska vara vad, så fortsätt ge mig tips! Man kan lära gamla hundar att sitta, men det tar ett tag ;-)
Annie Brickman