När man avslutar den här veckan

Jag har köpt en adventsljusstake. Alltså, för er där hemma i Sverige så kanske det verkar vara en liten småsak. Men när man går mot sin tredje jul i ett land där adventsljusstakar inte finns, så är det verkligen en jättestor sak. Knappt IKEA har adventsljusstakar här, och IKEA är två timmar bort. Men i Solvang hade dem en till ungefär samma pris som IKEA, men mer traditionell. Och längtan efter en ljusstake blev för stor. "Får jag köpa den?" frågade jag sambon, som skrattade och sa "Det är dina pengar!". "Men tycker du att det är en bra idé? Eller är det onödigt?" envisades jag. Han log med hela ansiktet såsom bara han kan och svarade: "Jag tycker att det är en fantastisk idé."

Igårkväll låg jag och sambon på sängen och stirrade upp i taket på ljuset som sken från staken och bara pratade tills han däckade. Jag fortsatte prata en stund till, bara för att det var så mysigt. Låg och berättade om julen hemma när jag var liten. Till en början fick jag några "Mmm" till svar, innan det blev helt tyst och jag låg ensam vaken till skenet av min nya adventsljusstake och tänkte på jultraditioner och vad som är viktigt för en personligen.  
Och så vaknade jag dunderförkyld. En förkylning som har hotat att bryta ut men som inte riktigt gjort det. Så nu sitter jag hemma och dricker glögg varvat med varm choklad, lyssnar på en Underbar Pod och knåpar på ett engelskapapper som ska in ikväll. Julkänslan är total och det känns inte allt särskilt dumt att vara förkyld. I alla fall inte mellan hostattackerna. Trevlig fredag på er!
#1 - - Susanne M :

Krya på dig Annie. Är verkligen avis på Anders M familj som skall åka till Er hoppas ni får en trevlig vistelse i LA. Tycker erat kort när ni har tomteluvor på är så härligt. Kram på dig och även till Adam förstås. Han ringde häromdagen så kul... här hemma regnar det. Hoppas vi syns något när du kommer till öjn...

Svar: Åh så kul! :-D Vi saknar dig! Särskilt Adam, han börjar prata om din julmat och jularna på Gotland och minnen från hur han jagade julkalender som barn. Hoppas regnet övergår till snö snart så ni får riktig julkänsla i alla fall!
Annie Stumle