När man firat jul, del 2

 Och efter julbordet var det dags för paketen! Eller, vi tog ett paket, såg ett avsnitt Selmas Julsaga, sedan tog vi ett paket till. Fikade, såg ett till avsnitt, öppnade ett paket... så höll vi på. I år igen hade vi lyckats köpa lika många paket var, vilket är intressant eftersom ingen av oss berättat för den andra hur många vi köpt, eller visat dem. Det är tredje året i rad vi råkat göra det. Mitt första paket var lite till oss båda.
Det var en lampa som man häller doftolja i och sambon hade riktigt roligt åt att se mig lista ut hur den fungerade. För man rör vid den för att få den att starta, ändra styrka eller stänga av. Och jag som inte är så teknisk trodde ju såklart att den var trasig. Och sambon knäppte en massa bilder och fångade mina vackra grimaser och sina sneda, klassiska bilder.
Vi hade köpt några små saker var och några mer seriösa, speciella saker. Men generellt bara grymt genomtänkta grejer även om dem var små. Och det blev nog den mysigaste tänkbara julen, så lugn och skön. Och vi hade rimmat. Alla rim blev jättebra i år! Och paket blir extra roliga med rim. 
Min favoritklapp till sambon var någonting han förhoppningsvis kommer att ha nytta av många år framöver. Och lite roligt var det att hans mamma tänkt typ likadant. Hon har grymt bra smak. Så han fick två uppsättningar salt och peppar-kvarnar. Kryddor smakar bäst nymalda!  
 Och han var jätteglad. Det blev den julklappen han uppskattade mest. Jag hade tänkt ge honom dem innan vi lagade mat, men han ville inte att vi skule öppna några paket före maten, så han ick inviga den någon annan dag istället.
Så här ser man ut när man är lycklig. Och sedan överaskade han mig med några väldigt oväntade fullträffar. Bland annat en bakplåt som var så himla söt. Jag har inte sagt till honom hur mycket jag älskar rävar och ugglor, men det har han märkt ändå.  
Han hade förstått det när vi tittat på en naturdokumentär och hört mig sitta och "ohh"-a och "åhh"-a varje gång det dök upp en uggla eller en räv. Han är bra uppmärksam, min sambo! Men han hade inte förväntat sig att jag skulle bli så glad som jag blev.
Och vi tog paus för mer mat och för lussekatter och glögg. Och bara myste framför granen och framför TV:n och såg klart Selmas Julsaga. Bästa julkalendern som någonsin gjorts. 
Och lussekatter. Som dem ska se ut i den här familjen. Lussepersers som sambon vägrade äta, för man kan ju inte äta katter heller! Och fler julklappar. Nu har jag ett förkläde när jag bakar och av sin mamma fick han en jättefin och mysig tröja. Han blev i alla fall väldigt kramgo i den.
 Och sedan avslutade vi kvällen med levande ljus, julfilmer och långa samtal framför en sprakande fejkbrasa på TV:n.
Det blev engrymt bra jul. Och jag fick mer än vad jag någonsin skulle ha kunnat drömma om. Världens sötaste rävfat, en ekologisk lavendertvål, ett förkläde, en myströja, uggleplåten och mycket mer. Kan inte vänta på att få börja använda allt! Och sambon fick tofflor, matlagningsprylar och en bok om Whiskey. Och massor av kramar, det fick vi båda. Och det är ändå det bästa man kan få: en underbar jul tillsammans.
 Hoppas ni hade det lika bra! Vad var det bästa ni fick eller gav?