När man försökte baka vörtbröd

Jag hade två påsar Vörtbrödskrydda hemma från Santa Maria, så dem tänkte jag ju baka ut. Dem skulle gå ut December 2017 så det borde ju gå bra. Så jag följde instruktionerna som stod bakpå. Värmde på öl och sirap på spisen. Det såg väldigt gott ut! Men det var det inte. Jag var tvungen att doppa fingret och prova.
Jag bad sambon knäppa lite bilder på det hela. Eftersom vi hade nystädat golv och min rygg var lite kass, och jag är aningen för kort för att stå vid bänken och knåda deg (och för att sambon satt upp sin dator vid köksbordet) satte jag mig helt sonika ner på golvet och knådade deg där. Och sambon tog sin obligatoriska, sneda bild:
So far, so good.Degen såg fin ut, luktade juligt om än inte alls som vörtbröd ska göra, men det var roligt i alla fall. Och nu har värmen återvänt till Santa Barbara och vi hade typ 13 grader i alla fall. Men för att degen skulle gäsa lät jag ugnen stå på och värma upp köket tills det var en tjugo grader i alla fall. Sedan skulle degen bakas ut till limpor och jäsa.
Och visst jäste den, men inte till sin dubbla storlek. Och i ugnen blev bröden liksom bubbliga och vissa delar sjönk bara ihop till en kompakt klump. Haha. Men det blev bröd i alla fall. Ett hårt, julsmakande bröd som inte var ett dugg som vörtbröd. Så Santa Marias recept kommer jag aldrig mer att prova. 
Även om det var ätbart, var det ju inte alls som vört...
Nu ska jag baka lussekatter istället! Vi hoppas på bättre resultat!