När man hittat sin sommardryck

I-landsbekymmer är när man är kaffedrickare och bor med någon som inte är särkillt förtjust i kaffe! Enda gången sambon dricker kaffe är med ruskigt mycket mjölk, socker och oboy/chailatte i. Hans "kaffe" är en sockerchock som jag råkade smaka en gång och hade mardrömmar om i månader!

Men när vi hade vänner från Sverige här började jag dricka Starbucks Frappechino, och när jag läste på flskan tyckte jag att det inte kunde vara alltför svårt att göra den själv. Och det var busenkelt! Det bästa? Min sambo älskar den så jag kan äntligen dricka "kaffe" med honom! Nackdelen? Nu vill han ha kaffe hela tiden. Men det är så gott med en kall dryck nu när värmen är tillbaka och sommaren dragit igång på allvar. 
För tre glas "frappe":
Kaffe
Mjölk
Socker
Vaniljsocker
Oboy
 
Koka tre små koppar kaffe. Låt svalna. Häll i mjölk. För varje kopp/glas, tillsätt 1 matsked socker, en tesked vaniljsocker och en tesked oboy. Blanda väl! Ställ gärna i frysen 10-15 minuter för att göra den riktig kall. En sked i vätskan för ner kylan i drycken och kyler ner den fortare. Servera och njut av en kall kaffedryck!