När man haft första advent

Regnet kom till Santa Barbara, så vi flydde till Solvang för att få lite julkänsla och inspiration. Det var hur mysigt som helst att åka bil i halvmörkret. Jag har verkligen saknat dimma och ljudet av droppar som faller mot rutan. Men lite obehagligt var det, eftersom det råder torka här, så en kraftig regnskur kan orsaka stora bekymmer. 
Men vi hade inga bekymmer. Vi hittade ett lunchställe som inte var tokfullt av andra Post-Thanksgivingfirare och Pre-julare. Vi hittade in i julaffären som är öppen dygnet runt. Drömbutik. Särskilt för en Svensk, för den här butiken är fylld av traditionella svenska saker. Som adventsljusstakar. Jag köpte en.
Och sedan fikade vi. Kaffet var riktigt gott, nästan som hemma. Eller så var det just illussionen av att vara i en dansk by som fick kaffet att smaka riktigt. Det var så himla mysigt att gå runt där och kika på julpynt och dekorationer. Alla butiker hade dekorerat. Till och med vinprovningarna.
Alla på sitt vis efter sin genre. Så åkte vi hem, tankade på energi och jag hittade marabou för kraftigt överpris men köpte det ändå. Desperat som man är på riktigt godis. Desperat på Sverige. Snart. En månad ungefär. Sedan kommer jag hem och hälsar på. 
Men först, advent. Väl hemma fixade jag en vimpel. Det var himla enkelt. Jag köpte bjällror för tio kronor, knappt, och så stenciler med bokstäver. Dem kostade 40 kronor ungefär, men dem kan jag ju använda år efter år till allt möjligt. Så typ 50 kronor kostade vimpeln, för resten hade jag hemma. Guldfärg i spray som jag köpt förra julen för pyssel. Gamla gardiner inköpta på loppis och använda som fotobakgrunder. 
Och så himla enkelt. Trianglar, fållade lite snabbt och med påsydda bjällror. Och sedan sprayade jag dit bokstäverna. Det tok lite tid men det var verkligen enkelt. Något jag velat göra länge men inte kommit mig för. Det tog sammanlagt kanske fyra timmar, men det var mest för att det blåste så hemskt. Det var himla krångligt att spraya bokstäverna eftersom jag fick vänta på att vinden mojnade, göra en bokstav, vänta och sedan köra igen.
Jag bad sambon knäppa lite bilder på mig när jag gjorde det. De flesta var som vanligt ur fokus, men han fick några stycken riktigt fina. Han är så snäll, min käre sambo. Som ställer upp och klickar med kameran så att jag får vara framför den lite då och då.
Han verkar himla förtjust i sneda vinklar. Inte en enda bild var tagen rak. Men vad spelar det för roll? Inte någon alls. Och jag fick lite bilder på vimpelpysslet. Så nu hänger den uppe och sprider lite julkänsla. Och förhoppningsvis kommer granen in om några dagar också. För i den här familjen jag och sambon bildat, gillar vi att njuta av julgranen så länge vi kan!
Merry Christmas! 
#1 - - Angelica:

Såg ju riktigt mysigt ut trots regnet!

Svar: Haha tack XD
Annie Brickman

#2 - - Dan Brickman:

Hoppas verkligen att det kommer mycket mer regn. Fast inte skyfall då då det kan bli jordskred.

Svar: Exakt :-P Vi vill ha mängder med regn men lite i taget!
Annie Brickman