När man visar sitt favoritrecept

Matlagning är jätteroligt om man inte är hungrig och om man inte har någon tidspress och om man har allt i kylskåpet som man är sugen på. Tyvärr händer det sällan mig att allt det här sammanträffar, och då tycker jag inte alls att det här med matlagning är så kul längre. Som tur är kan man ju planera lite, och om man planerar rätt är det här min absoluta favoriträtt att laga. Så enkel och så himla god.

Laxfilé i en ungssäker form, smord i olja med hackad vitlök, kryddad med sat och peppar, citron och vad man nu hittar i sin sambos trädgård. På med lite mer olja så att den steks riktigt saftig i ugnen, och på toppen, cream cheese eller philadelphiaost. Det finns med olika kryddor i, men här i USA kör jag en neutral som jag kryddar själv med lite peppar och örtkryddor. Och så in i ugnen i typ tjugo minuter eller så. Man ser när den är klar. Min mamma har lärt mig familjereceptet som mormor lärde henne: man tar lite av det ena och blandar med det andra och så märker man när det är klart. Så lagar jag också mat. Jag har ingen aning om vad jag har ugnen på, eller hur länge den är inne. Ibland sätter jag den på lägre och kollar mer sällan, ibland sätter jag den på högre värme och då kollar jag den oftare. Krämen på ska få lite färg och laxen ska vara genomgräddad, men vägen dit kan se ut lite hur som helst. Det är så vi lagar mat, jag och sambon. Vi tar vad vi har och gör som det blir.
 
Sambon vill alltid att jag serverar den här laxenmed platt pasta, men jag tycker att det är lika gott med en enkel sallad. Lite hemmaodlade tomater, gurka, walnötter blandat i lite olja och balsamvinäger. Varför göra det besvärligare än det borde vara?

Hur lagar du mat? Följer du recept från A till Ö, improviserar du - eller lite av bägge?
Save
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Jag går verkligen så mycket på känsla när jag lagar mat och slänger precis som du bara i lite av varje ;)

Svar: Åh vad kul :-D
Annie Stumle

#2 - - sandra:

Jag följer nog oftast ett grundrecept och improviserar lite utefter det men det bästa är när jag bara hivar i sånt som finns hemma och gör något helt eget - det blir typ alltid gott!

Svar: Eller hur! :-D Jag börjar ofta följa något recept men det brukar oftast spåra ut ändå! Men oftast blir det i alla fall gott!
Annie Stumle

#3 - - Inger:

Önskade att jag kunde improvisera. Kanske därför jag hela tiden testar nya matrecept, så jag bara behöver följa receptet... 😉 Däremot har jag inga problem med det när jag bakar. Då är det bara roligt och enkelt.

Svar: Åh, jag önskar att jag hade det tålamodet! :-D Det finns ju så många roliga recept att prova på!
Annie Stumle