När det var för varmt för wetsuit

Det var "bara" 29 grader varmt i skuggan när jag gick hemifrån vid niotiden på morgonen, så jag valde att lämna min wetsuit hemma och surfa i sport-bh och shorts istället. Och så valde jag att ta med min lilla fake-gopro och knäppa lite bilder. Jag kände att det var en skön kontrast till min vardag; slänga tankarna på perfektion åt helskotta och köra på lågupplösta jpegs och bara knäppa lite snapshots. och några flumselfies. Det här är alltså min väg till surfingen!
Jag checkade ut en bräda och bar ner den till havet. Just när jag kom var det ingen annan klasskamrat där, annars hjälps vi åt och bära dem ner till havet, ett par hundra meter bort. Dem är lite tunga och otympliga att bära själv. men jag lyckades både att bära och knäppa lite bilder.
Vattnet var platt idag, och värmen blev bara värre och värre allt eftersom solen också piggnade till. Så vi slapp konditionsträna, utan blev tillsagda att simma en viss bana och sedan fick vi antingen ligga och guppa/bada/njuta, eller gå hem tidigare. Så jag lekte lite med min kamera och njöt av att äntligen vara sval. Jag är förkyld, men jag tänkte som så att det var bra mycket svalare och hälsosammare vid havet och ligga och guppa på en surfbräda, än att sitta inne i en trettiogradig lägenhet.
Och det var helt underbart. Att bara ligga där och guppa en stund. Titta på havsbotten och glida i, låta det kyliga vattnet svalka. Ett bra sätt att vakna på morgonen. Det jobbiga var att gå hem i värmen sedan, men vi hjälptes åt att bära brädorna tillbaka, och sedan kunde jag njuta av en lång, kall dusch. Och nu är det trettiotvå grader i skuggan och jag tänker överge lägenheten en stund. Kanske sitta på något café någonstans och plugga geologi inför imorgon, då jag har prov. Yay.
Är det inte lite ironiskt att man kan vara "förkyld" när det är trettio grader ute?