När medeltidsveckan tjuvstartat

Nästa vecka är medeltidsveckan, men den tjuvstartade lite redan idag - invigningen är om en halvtimme, men den skippade vi, jag och sambon. Vi ska alldeles strax iväg och hälsa på sambons pappa och blivande fru, så vi nöjde oss med att ta spenderat större delen av dagen inne i Visby. Vad gjorde vi då? Sambon gjorde det här: 
Bar runt på en minst sagt trött valp, som blev klappad, pussad, kramad och allmänt älskad. Hon lade sig ner och sov så fort hon fick chansen. Det här med medeltidsvecka var inte särskilt intressant för hennes del. Men desto mer intressant för mig! Jag gick runt och kikade på skickliga hantverkare och deras skapelser.
Till nästa år tänker jag mig ha sytt minst en klänning, så jag spanade på spetsar och kantband. Sedan sneglade jag på färdiga plagg för inspiration. Det blir nog någonting mer fantasy-inspirerat än medeltid, men det spelar ju ingen roll. Det viktigaste är ju att man har det roligt. Jag har lite tyg hemma, så det är bara detaljerna som behövs. Men jag kom inte ihåg vad det är för nyans jag behövde. Så det fick stanna vid att titta.
Men jag tänker mig någonting i stil med den här gröna skönheten. Den var så otroligt vacker. I efterhand önskar jag att jag kikat närmare på den där klänningen om det vore värt att köpa den...  
Vi hade strålande solsken, i alla fall tills det var dags att gå hem. Då samlade molnen sig i en tjock filt som sedan drogs över himlen och förvandlade den vackra, varma sommardagen till en mer höstig dag med kalla vattendroppar som hotade att förvandlas till skyfall.
 Men medan vi var inne i stan så var det vackert väder, och sambon satte sig lite här och var med valpen medan jag kikade i stånden och på borden, drömde och önskade mig och höll hårt i plånboken. Det fanns så himla mycket vackert!
Men det blev brända mandlar, med saffranssmak, men först så blev det pannkaksbuffé. Det var ju gott, men ganska trist som buffé om jag ska vara helt ärlig. Men man blev ju i alla fall mätt, och fick en härlig sockerkick på köpet. Dagens insikt var hur stort Swish har blivit! Alla tog det. Så det var jättesmidigt när man gick där och ville ha någonting litet. 
Dagens enda dyra inköp var för mig någonting superefterlängtat: en bältesväska. Och ett matcahnde bälte, mend et var inte så dyrt. Väskan kostade nästan 600kr, men det är den ju värd. Vill man ha ett handarbete i äkta läder så får man vara beredd att betala för det också. Men nu har jag en väska i många, många år framöver. 
Här ser ni hur himlen skiftade bara några minuter isär. Vi hade bara hunnit några hundra meter mellan dessa bilder, men när den till vänster togs hade regnet redan börjat droppa. Men det är ju i mina ögon ringmuren är somm allra vackrast just i gråväder, dimma och rusk. Då ser den så härligt sliten och hård ut, som om den stått i evigheter och kommer att fortsätta stå där i evigheter mer.  
Och så här fin var jag i klädsel lånad av sambons mamma. <3