När man lever igen!

Vad förvånad jag vart. Jag trodde att det här blogginlägget lades ut igår? Vårt internet måste ha dött i samband med att jag tryckte på publicera. Så tråkigt. Men det är gansak typiskt för hur den senaste tiden har varit - full av små oväntade problem och strul. Mitt internet på kontoret har inte fungerat och hyresvärden svarade inte på mejlet om varför, så det gick någon dryg vecka innan jag fick svar på varför jag inte hade internet. Då visade det sig att jag tydligen ska ha en egen router, något jag förväntades veta. Men säger man "internet ingår", antar jag ju att en router också ingick... det är ju lite som att säga "hyrbil ingår, men däck måste du stå för själv". Nu är det i alla fall utrett. Sedan fick jag problem med inloggningen till mitt Adobe-konto med Photoshop och Lightroom, vilket gjorde att mina program slutade fungera och då kunde jag inte öppna mina filer från kameran. Lagom till att det kom igång igen, dog min minneskortläsare. Man kan inte annat än att skratta åt eländet.

Nu när allt kommit igång igen, firade jag det genom att fotografera lök. Mörka, höstmysiga bilder. Lite så som mitt hjärta känts senade tiden. Mörkt och höstigt. Jag har ännu inte vandart från höst- till julstämning. Julstämningen saknas helt i år. Kanske beror det på att jag inte kommer att fira jul med min familj i år heller. Alla familjemedlemmar ska vara på olika platser, vilket jag tycker är så himla synd. Förhoppningsvis är det här sista året det blir på det viset. Jag saknar verkligen jul med familjen. I år känns det som om vi leker jul, låtsas att det närmar sig den högtid jag egentligen älskar så mycket. Det känns inte på riktigt än. Om det beror på vädret, brist på familjemedlemmar eller något annat vet jag inte. Men det är ju ännu ett tag kvar. Julstämningen kommer nog. Hur gör ni för att komma i julstämning?
#1 - - Inger:

Vi har inte så mycket julpynt eller julmat för den delen... :) Fast en sak har vi, och då spelar det ingen roll hur lite snö det är eller att vi inte har någon gran eller några tomtar på bokhyllan, och det är hyacinter! När de slår ut och doftar så härligt inser jag varje år att julstämningen sitter inom mig. Doften tar fram alla minnen från tidigare jular och då genast infinner sig känslan av julstämning.

Hoppas du hittar lite julkänsla i någon vrå! 🤶

Svar: Åh, hyacinter är så underbara! Det är verkligen en juldoft, en helt underbar juldoft.
Annie Brickman