När man besökte Monterey

Vi avslutafde vår lilla minisemester/weekend i Carmel med ett besök i Monterey. Monterey har två av världens vackraste golvbanor, Pebble Beach och Pacific Grove. Men eftersom att ingen av oss spelar golf körde vi till den gamla kajen istället där vi åt lunch innan vi styrde vår lilla ford hemåt igen. Jag varnade sambon på vägen dit: "Deras pir är lite som den i San Fransisco, fast mindre, typ lila stor som vår pir i Santa Barbara, men här skriker alla åt en att prova deras mat; 'Vi har den bästa Clam choudern'!"
"Jisses, du hade rätt. Gud vad dem tjatar!" utbrast sambon. Men han smakade glatt på smakproven från alla resturanger, innan vi beslutade oss för att gå till pirens slut och tillbaka innan vi beslutade vilken av dem vi skulle äta på. Jag bad sambon ta en bild på mig. Sedan gick vi i sakta mak tillbaka och valde den resturang med minst irriterande personal utanför.
För även om dem säkert var trevliga, så var det väldigt störande att inte kunna få gå ifred utan att bli avbrutna. Tydligen valde vi Super Bowl-helgen för vår resa, så många amerikaner var bänkade framför TV:n och lämnade både Monterey och Carmel tämligen ostörda till oss. Så säljarna hade inte många människor att sälja till och verkade mer desperata än vanligt att locka in gäster till sina resturanger.
Tillslut hittade vi ett ställe där personalen var glad och rolig och inte tvingade sig på oss. Så då valde vi dem. Alla var supertrevliga och vi fick ett av de få bord de hade med utsikt över havet. Jättemysigt!
Sedan december har jag varit väldigt noga med att äta mat rik på B12, så den här helgen var en riktig fullträff, med alla skaldjur vi åt. Även om jag i ärlighetens namn satsade mer på lax än på skaldjur. Men en och annan räka snodde jag från sambon. Och vi satt där och snackade om skagenröra, resturanger på Gotland och om datorspel.
 
Sedan vandrade vi iväg och köpte med oss chocklad hem. Vi tänkte köra 1:an hem, men den var stängd efter ett jordskred och det var risk för mer ras, så vi åkte hem tidigare och lyssnade på en ljudbok om att utveckla sig själv och med jämna mellanrum bad sambon, som körde, mig pausa och anteckna små stycken från boken i hans telefon. Det slutade med att halva boken numera finns nedklottrad i hans mobil och på fyra och en halv timme kom vi igenom knappt ett och ett halvt kapitel. Men det var himla mysigt. Jag älskar att åka bil med min sambo. Sitta och titta ut över landskapet, prata om allt mellan himmel och jord och bara uppleva.  
En helt perfekt helg. Och nu, tillbaka till verkligheten och kommunikationsläxan. Prov på torsdag! Yay...
#1 - - sandra:

Tack Annie för att du tar med mig till ställen jag aldrig varit på. Det är en lyx att få hänga med såhär i bloggen <3

Svar: Hihi <3 Tack själv!
Annie Brickman

#2 - - Matsdotter:

Monterey, så himla fint!