När man köpte de där kuddarna

Jag kom ju på att jag glömde visa er den där vackra dagen mellan regndagarna, då jag köpte de där kuddarna. Jag var egentligen ute och letade efter arbetsbyxor, men det fanns ingenting i min storlek. Med kompisens flyy i tankarna (det här var några dagar efter) så strosade jag bort för att titta på sängkläder. Hon hade nämnligen de allra finaste sängkläder jag någonsin sett, och dem var köpta i den butiken. Även om jag inte hade mycket hopp om att hitta sådana sängkläder, tänkte jag att jag kunde kika. Det fanns ingenting i min smak, men de där kuddarna däremot... det är silvertråd invävt i dem, så dem glittrar. Och den där gråblå nyansen är en av mina absoluta favoriter. Jag hade en lång diskussion med mig själv, men med tanke på att sambon tagit ut mina soffkuddar på balkongen, kände jag att det var okej. Är det inte intressant hur man rättfärdigar sina handlingar? Hade jag i den stunden vetat att dem skulle hamna på golver bara timmar senare så hade jag kanske inte köpt dem. Eller så hade jag helt enkelt inte haft dem i vardagsrummet. Men dem fick följa med hem, och dem kommer följa med hem till Sverige - i alla fall fodralen.
Sedan packade jag in dem i bilen och åkte ut till havet. Gick en lång stund längs vattenbrynet och andades och förberedde mig mentalt på vad som komma skulle. Stressen. Det här med skola är så himla stressande. Mna kommer hem sent och man är aldrig ledig. Alltid finns det läxor som ska göras och alla lärare tycker just sitt ämne är viktigaste. Deadlines. Tills man känner sig helt död själv.
Så jag passade på innan skolstarten att verkligen känna sanden mellan tårna (ursch vad kallt det var i Januari!) och vinden i håret. Blunda. Njuta av den svagt, värmande solen. Tänkte på er där hemma som huttrar och längtar efter våren. Kände ett sting av hemlängtan vid tanke på element, snödroppar och knoppar som spricker. Vi saknar element i vår lägenhet, och isolering, så de dagar det faktiskt är kallt här, så är det ruskigt kallt. Vi har haft mer regn än på många år, så den här vintern har varit extra kall, och det kraftiga regnet har förstört byggnader, stränder och vägar. Det är livsfarligt, när det varit så tort så länge, och vädret sedan slår om och det kommer störtskurar på kompakt, torr jord. Marken rasar, vattnet tränger in i sprickor och skapar jordskred, luckrar upp grunden på hus eller får strandkanten att rasa ner i havet. Men vi behöver regnet. Varje droppe.

I skrivandets stund ligger jag förkyld i sängen och taggar inför årets första prov. Det är grått, men det regnar inte. Jag tittar på dessa bilder och det känns som om jag tog dem för evigheter sedan. Några veckor. Tre? Fyra? jag ligger upp-pallad mot mina fina kuddar och drömmer mig framåt. Drömmer om examen. Om Sverigebesök. Om Sverigeflytt. Vissa dagar är det svårt att stanna kvar i nuet. Idag är en sådan dag. Men snart är veckan över och bröllopssässongen kickstartad. Det ska i alla fall bli riktigt roligt!
 Vad har ni för helgplaner?