När man pratar lite om att flytta

Jag sitter i ett rum upplyst av levande ljus och myslampor och känner in i själen att det är så fint. Trots gula väggar och en studentbudget så bor jag i ett rum som jag inte bara tycker är okej, utan riktigt fint. Jag fick frågan "hur ska ni få med allt hem?" häromdagen och jag hade inte tänkt ta med allt hem. Jag har det mesta jag behöver hemma. Jag är inte så romantisk med mina saker, om det inte finns någon historia bakom, men för mig är det inte prylen utan minnet som är det viktigaste. Min sambo däremot är riktigt romantisk med sina prylar. Han har gått och suckat över tanken på att flytta till Sverige och vad det i så fall ska bli av våra saker sedan jag flyttade in. 

Jag har tänkt att det jag verkligen vill spara får plats i resväskan. Men så för några veckor sedan pratade jag och sambon och han sa "Jag skulle så gärna vilja ha med mig vårt bord hem". Då frågade jag honom om han verkligen ville det, för i så fall skulle jag kunna kika på vad det skulle kosta att hyra en container. Och han blev så upprymd! Så i några veckor gick vi igenom huset och pratade om vad vi faktiskt tyckte var värt att frakta hem och vad som inte skulle vara värt det. (Sambon vill ha med sig TV:n, jag anser det vara totalt onödigt - det är ju inte ens samma uttag hemma i Sverige)
 
Så jag frågade runt efter bra företag, skickade några frågor och fick fem-sex prisförslag innan vi beslutade oss för ett av dem. Så vi kommer att frakta hem det vi verkligen vill ha kvar så fort det är dags att flytta hem. Bordet vi byggde tillsammans kommer alltså att få flytta hem, tillsammans med min dator och sambons specialstereo, världens fulaste möbel som fick nytt liv och flera lådor med småprylar. Mitt porslin (<3) och våra skolböcker, kameraprylar och någon lampa. Fåtöljen med tillhörande fotpall som vi fick av två helt fantastiska människor. Det mesta kommer dock få vara kvar i USA, gest bort, skickas till loppis eller säljas.
 
"Flytten" kommer att ta 45 dagar och gå med färga från LA till Göteborg. Därifrån får vi hyra ett släp och köra vidare till Gotland. Om vi vill får vi hjälp att packa i kartonger och bära ut, men jag känner att jag hellre gör det själv så att jag vet vart allting ligger och att det är packat säkert. Jag vet att dem är proffs, men det var riktigt jobbigt att inte kunna hjälpa till med min "flytt" till Gotland förra sommaren, så jag vill inte lämna över ansvaret den här gången.
 
Lite så tänker vi kring flytten! Som sambon själv sa: att ha varit i USA så länge är ju en del av vårt liv och det känns ju jättekonstigt om vi bara skulle lämna det bakom oss. Vi får se när flytten kommer att gå. Det beror mycket på sambons visumansökan. Men omkring första augusti skulle vi tro!
Här i sängen ligger jag och njuter av att ha rummet för mig själv! <3
#1 - - Anna ML Holm:

Jättefina detaljer!

Svar: Tack
Annie Brickman