När Annie var på Gotland

Så vad gjorde jag egentligen på Gotland? Jag tog "helg" där, två och en halv dag, innan jag for tillbaka till USA. Jag ägnade en och en halv dag till att gå igenom mina prylar, och en dag åt att springa ärenden och försöka starta företag. Jag lyckades röja igenom hela sambons gamla sovrum, där han och mina prylar står förvarade. Hans prydligt packade i lådor, mina staplade lite som dem hamnade i flytten. De mesta av mina saker står i källaren, men de mest värdefulla stod i sambons pojkrum. Den där målartekniken var så poppis på nittiotalet... om det blir det rummet vi/jag bor i till sommaren så kommer det definitivt att målas om! Inte min stil alls, och det blir så mörkt även om rummet vätter mot öst.
Jag fick både nostalgikänslor och lite irritation när jag gick igenom prylarna. Lite sorg fanns också där. Några saker som jag tyckte mycket om hade blivit förstörda, och det kändes tråkigt. En hel del saker som inte är mina hade åkt med och nu måste jag göra mig av med dem. Det var irriterande. Men som Malin sa, vi får ordna en gårdsloppis. Det finns otroligt mycket saker på gården som bara samlar damm ändå. När jag insåg att det inte fanns mycket mer jag kunde göra spenderade jag kvarvarande tid med att fundera, slappna av och bara njuta. jag tog en runda sista dagen, efter att jag kommit hem från banken, och strosade runt i huset med kameran och tog bilder på de saker jag är mest förtjust i. Saker jag drömmer om i ett framtida hem, vartän det hemmet blir:
En eldstad. Att sitta i gungstolen framför en sprakande brasa. Sedan vill jag helst ha kakelugn och vedspis, men jag skulle absoult nöja mig med en öppen spis eller en kamin.

Trappan. Det där hantverket som är skapat för just den här platsen. Det gamla träet, gulnat av ålder och behandlingar. I framtiden skulle jag behandla mitt trä med någonting mindre gult, men det är ju en dröm att få ha en trappa med sådan patina och sådana detaljer som denna gamla trappa. Ledstången på väggen däremot... inte riktigt lika underbar, men praktisk såklart. Det ska man heller inte underskatta! 
Och dessa lister. Hela huset är fullt av de där vackra listerna som andas snickarglädje. På engelska heter det "crown molding" och till och med namnet låter ju vackert. Och i det här gamla huset med extra takhöjd blir det ju verkligen som glasyr på en kaka. Jag bara älskar det! Detaljerna... wow. Och de gamla handtagen! Jag har några gamla knoppar från USA som jag ska sätta upp i mitt hem. Det är bara så fint med gamla handtag, som små juveler i huset som man inte tänker på förrän dem är sådär snygga.
Och sist men absolut bäst är nog ändå de djupa fönstren. Det är därför jag absolut vill ha en gotlandsgård och inte en vanlig villa, för de här djupa fönstren är så magsika. Jag drömmer om ett litet biblotek med platsbyggt krypin i fönstret så att man kan sitta där och titta ut med en bok i knäet och låtsas att man läser när man egentligen mest sitter och njuter av att leva. Särskilt med sådan utsikt som här, med grannarna långt borta och naturen inpå knuten.

Jag älskar sambons barndomshem. Jag kan inte vara tacksammare än att få bo här, om inte annat för en kort stund. Vad framtiden har i sin famn får tiden utvisa, men jag kommer se till att njuta till fullo av tiden jag får bo där, om det så bara blir några månader eller om det blir med sambon många, många år. 
#1 - - Inger:

Vilket underbart hus! 😍

Svar: Eller hur :-) <3
Annie Brickman