När man får lära känna mig lite bättre

Nytt år, nya äventyr och nya funderingar. Ni är några underbara människor som tittar in här regelbundet, och några andra säkert lika underbara, som kikar in till och från. Så det kanske är dags att börja året med en intruktion av vem jag är? Listan hittade jag hos Sandra aka Atilio. Underbar människa <3

1. HUR GAMMAL ÄR DU?
Jag är 25 år men fyller 26 om några veckor.

2. HUR GAMMAL KÄNNER DU DIG?
Oj, jag känner mig ålderslös? Jag har aldrig "känt" en ålder, men det kan ju bero på att jag är helt hopplös med det här med tid överlag. Kommer ihåg hur vuxen jag kände mig när jag var 12 respektive 16. Och egentligen känner jag mig "vuxen" nu också, men inte sådär tråkig som många tror att man måste vara bara för att man blir äldre. Jag har fortfarande barnasinnet kvar och en drömmare kommer jag nog att vara livet ut.

3. VAR BOR DU?
Jag bor i Santa Barbara, i Kalifornien i USA, sedan två och ett halvt år tillbaka, men jag står skriven på en adress uppe i Jämtland och alla mina ägodelar står och väntar i min sambos gamla sovrum på Gotland, dit jag flyttar efter examen här i USA.

4. VAD HAR DU GJORT IDAG?
Nästan ingenting, det är ju bara morgon! Gått med hunden, fikat med mamma och syrran... men vi planerar att sticka iväg på äventyr lite senare,så får vi se vad vi hittar på. Tanken är att hälsa på släktingar. 

5. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?
Jag måste nog svara hösten. Hösten innebar alltid nya möjligheter: nya skolår, nya klasser, nya vänner, nya kläder, nya möjligheter. Och så älskar jag att se löven förvandlas till guld, dala ner och täcka marken. Älskar att se min hund rusa fram och tillbaka genom lövhögarna i riktiga toppjuck och jag älskar att få tända levande ljus, krypa ner i en filt med en bok och den där hunden på fötterna. Och kanske med katten i knäet. Jag älskar även regnet som smattrar mot rutorna och dimman som gör hela världens magisk.

6. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?
Min sambo skulle hävda att jag är beroende av kaffe (och honom) men jag hävdar bestämt att jag skulle klara mig lika väl med te på morgonen som kaffe. Det är bara det att kaffe är så himla gott: jag har druckit det hela mitt liv. Jag är dessutom en gotteråtta och livsnjutare, så det där med fika är ju verkligen min grej... fika är jag nog beroende av. Och där kan ju kaffe ingå. Kattoffel också, då fick ju sambon rätt ändå. Som alltid!

7. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

- Jag var jätteblyg som barn och rodnade hur lätt som helst.

- Jag har världens kortaste tålamod men är samtidigt världens mest envisa. Så jag ger upp, men kommer tillbaka, om och om tills jag lyckats, oavsett om det är någonting jag bygger, en läxa jag har svårt med eller en diskussion jag har med sambon. Jag ger aldrig upp, jag pausar bara tiotusen gånger innan jag slutför någonting.

- Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år och flyttade tillbaka när jag var 21. Bodde sedan hos mamma i två år innan jag flyttade utomlands. Än idag är jag skriven hos henne fastän jag bott borta i snart tre år.

8. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUT NU?
Jag vet faktiskt inte... jag skulle helst vilja vara kvar i Sverige, men samtidigt behöver jag avsluta det jag har i USA. Och sambon är ju där just nu och honom längtar jag efter... så jag antar att jag skulle vilja befinna mig där just nu. Fast helst av allt skulle jag vilja snabbspola så att jag befinner mig i Gotland med min sambo och min hund utan att behöva resa någonstans alls.

9. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?
Superbra, jag har ju min hund i knäet och befinner mig i vackra Jämtland!

10. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?
Kinapuffar, Noblesse eller helt enkelt choklad!

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITAFFÄR?
Oj, det där pendlar. Jag gillar att fynda, så loppisar och outlets brukar toppa mina listor, men just nu är det inget speciellt ställe som jag skulle säga är enda favoriten. I USA är det World Market, Ross och Marshalls som ligger på delad första plats. I Sverige överlag skulle det väl vara Indiska, men jag älskar inredningsbutiker såsom Granit eller välgörenhetsaffärer såom PACS.

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
Det beror på. Får jag välja sitter jag hellre uppe sent på nätterna, men får jag bara kaffe så skuttar jag glatt upp klockan 6. Men om det ligger en mysig sambo kvar i sängen så kommer jag inte upp alls. I USA passar detta utmärkt, för då kan jag skypa med mina nattugglor till kompisar hemma i Sverige mitt på dagen!

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?
Tack och lov inte!

14. VEM GJORDE SENAST NÅGOT EXTRA SPECIELLT FÖR DIG? 
Mamma, som kom med kaffe och hembakade lussekatter <3

15. ÄR DU BLYG?
Inte längre! Jag var det när jag var barn, men jag tvingade mig själv att vara social när jag började gymnasiet. Då insåg jag hur mycket roligare livet blir om man vågar kasta sig ut. Numera pratar jag med allt och alla, oavsett om jag känner dem eller inte. Ofta hör man mig prata långväga innan man får syn på mig.

16. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?
Eva Wilhelmina: Eva efter min mormor och Wilhelmina efter min farmor. jag är tydligen femte generationen av "Wilhelminor" i farmor släkt.

17. VILL DU GIFTA DIG?
Som bröllopsfotograf borde jag väl svara ja? Men helt ärligt, jag bryr mig inte alls om det där. Däremot, om jag någonsin får barn, vill jag vara gift, för deras skull främst ifall någonting går hemst fel. det juridiska skyddet är det jag är intresserad av i det här samanhanget. Men jag har inget emot tanken och jag skulle ju inte säga nej om sambon skulle fria.

18. HAR DU NÅGOT SMEKNAMN?
Jag har haft det i perioder, men just nu är det lugnt på den fronten. Gamla smeknamn har varit "Anton" (jag spelade tydligen bollsport lika tufft som en kille), "Annie Anka" (För att jag gillar att göra en anknäbb med läpparna när jag försöker se ledsen ut eller vara rolig - det smeknamnet tvärnitade dock när Anna Anka gjorde entré! Inte alls att jag ville förknippas med henne!) och "Hopparbimbon" (För att jag var trestegs- och längdhoppare, men vad bimbo kom ifrån det har jag ingen aning om, jag var väldigt blyg och tillbakadragen på den tiden men väldigt kaxig när jag väl var på ansattsbanan).

#1 - - Inger:

När man läser en blogg så skapar man sig en bild av personen. Å så får man hela bilden omkullkastad. Noblesse?!?! Vem gillar det? 😄 Skämt åsido, jätteroligt med listan. Hade inte föreställt mig dig som höstmänniska. Spännande! Fast noblesse...😱

Svar: Haha det där är ju så himla roligt!! Man känner någon som man egentligen kanske inte känner! :-D Man får ju sin bild! Ja, noblesse <3 Och kinapuffar!
Annie Brickman

#2 - - Mirjam Therese:

Vilken bra lista! Jag gillar verkligen din kommentar om vart du bor haha :)

Svar: Haha tack! <3
Annie Brickman

#3 - - Linnea Aurora:

Alltså länge leve Noblesse- ÄLSKAR det!

Svar: Haha true that!
Annie Brickman