När man försöker förstå

 
Nu när USA skakar i sina grundvalar - ni i Sverige har verkligen ingen aning hur det är här efter Trump - så försöker jag stå stadigt och förstå vad som händer och hur det kunde hända. För mig är det helt obegripligt hur en kvinnoförnedrande rasist kan bli President i ett land byggt på Invandring, och att han som klimatminister väljer ut en man som inte tror att klimathotet existerar och en utbildningsminister som aldrig gått i vanlig skola eller har någon som helst erfarenhet av studiestöd och utbildningspolitik utan som fick hemundervisning och privatskola av snorrika förräldrar. Min lärare tipsade oss om den här boken, en självbiografi, som handlar just om livet i USA och hur det kommer sig att människor börjar rösta på sådana som Trump. Eftersom att det är exakt samma känslor som får Svenskar att rösta på Sverigedemokraterna så kände jag att jag bara måste läsa den. För att kunna ta diskussionen. Om man ignorerar den vinner okunskap och fördomar mark. 
 
Jag älskar mina kommunikationsklasser. Just den här boken läser vi i Intercultural Communication och hon har gett oss tips på sju böcker vi kan välja att läsa och skriva om. Läser vi och skriver om fler får vi extrapoäng. Så jag lär försöka läsa fler. Om inte annat för min egen skull. För att lära mig och få djupare förståelse. Man kan aldrig förstå för mycket. Denna bok fick ruskigt bra kritik när den kom ut i höstas och har ännu inte släppts på svenska, men om ni vill vidga era vyer så rekommenderar jag den skarpt! 
#1 - - Inger:

Nä vi på andra sidan av pölen har nog ingen aning om hur det är i USA. Fast vi har nog lika svårt att förstå hur det kunde gå till. I alla fall jag. Så tack för att du skriver om det! Mycket bättre än all nyhetsrapportering.

Svar: Tack <3
Annie Brickman