När man sitter och njuter vid datorn

I helgen stängde jag totalt av. Jag fixade helt enkelt inte att läsa nyheterna. Här i USA är stämningen tung. Hemlösa skriker på gatorna och studenterna tågar fram och tillbaka mot en det ena, en det andra. Demostrerar mot varenda sak vår nya president genomfört sedan han tillträdde, det ena beslutet värre än det andra tills vi som är här bara stirrar på varandra och frågar: Vad tusan ska han göra härnäst?

Jag stängde av. Så jag har tillbringat min helg på kontoret. Redigerat bilder, gjort de få läxor jag har än så länge. Bokat fotograferingar och uppdaterat min hemsida lite. För någon vecka sedan var min mentor förbi med kort och gåvor som brudpar skickat till oss, och det börjar bli en fin liten samling nu. Den finaste presenten jag fått var bilden i ramen. Den fick jag av mitt första brudpar någonsin. Sedan dess har det rullat på. Jag har en liten hög med kort och bilder på skrivbordet, och et gör gott i hjärtat att se dem. Dem som brudparen gjort sig besväret att skicka efteråt, när allt är över, bilderna levererade och bröllopet ett vackert minne. Det gör en så glad enda in i själen när dem inte bara skriver ett mejl utan faktiskt skickar något. den mesta post jag får numera är räkningar, så det här uppskattas! Snart drar bröllopssässongen igång igen. Hittills tror jag att jag "bara" har runt 10 stycken inplanerade, men så har jag inte vågat planera så mycket eftersom jag inte har något satt datum för när jag flyttar hem till Sverige igen. Men om två veckor kommer årets första, inne i LA. Det ska bli jätteroligt!
 
Vad ser ni fram emot just nu?
#1 - - Inger:

Just nu? Att få se lite sol ☀️

Bra att du tog en paus! För att orka fortsätta engagera sig, måste man låta allt bero då och då. Å vilken underbar positiv laddning med tackkort och gåvor.

Svar: Tack!! :-) Åh, solen! <3
Annie Brickman

#2 - - Maria at Inredningsvis:

Jag fattar bara inte om alla hatar Trump hur kunde då nästan ALLA välja dit honom ? känns ju bara weird alltihop.

​Idag är det fynd tips på bloggen:)

Ha en kanon vecka!

LOVE Maria


Svar: Hej hej! USA's system är lite komplicerat och inte baserat på att man väljs av folket. Trump förlorade folkets röster, men varje delstat har ett visst antal "elektorer" som röstar på sitt parti oavsett vilken kandidat som sitter. Folket röster fram sina elektorer och beroende på folkmängd har olika stater olika många. tanken är att elektorerna väljer presidenten åt folket. I det här fallet gick många elektorer emot vad sina väljare röstade och röstade på Trump. Trump hade ett stort antal följare, men miljoner färre än sin motkandidat Hillary. Hillary skulle ha vunnit om USA's system varit som vårt i Sverige. Men på grund av att elektorerna valde Trump så förlorade hon, trots att hon hade flest röster och följare. Sedan så blev systemet hackat av Ryssland, och FBI utreder just nu hur mycket det påverkade, om det påverkade. Det finns bevis på intrång i systemet, men det är än så länge oklart om Ryssland gjorde någonting eller om dem bara bröt sig in och kollade läget. Sista faktorn är att Hillary fick ca 25% av folkets röster, Trump ca 20%, resterande röstade inte alternativt röstade på kandidater som inte fick mer än 1-3% av rösterna eftersom dessa kandidater inte tillhörde de två partierna som regerar USA. Är man utanför de två partierna har man inte en chans, eftersom att elektorerna alla tillhör något av de två partierna. De flesta elektorer, senater samt kongressledarmöter är republikaner.
Så USA är egentligen ingen demokrati, för folket har i stort sett ingenting att säga till om.
Annie Brickman