När kraften återvänder

Jag tog en hel del viktiga beslut tidigt i veckan samt i förre veckan, och dem har givit resultat. Tid och energi är tillbaka, och med det livsglädje, lycka och drivkraft. Den här helgen var jag ledig. Ledig. Jag minns inte ens att det ordet existerade. Men nu var jag alltså det, så jag och sambon satte igång att slutspurta inne i sovrummet där vi renoverar. Men när det var slipdags tog jag hunden till balkongen och lackade stolar istället.
Jag har köpt två snygga rottingstolar på Rusta, och sedan hade jag en liknande från IKEA sedan tidigare, som alla är tänka för utomhusbruk under tak. Vi har nu en superfin liten balkong som visserligen är oskyddad, men som är i lä, och då tänkte jag chansa. Jag har köpt riktigt stark lack, och nu behandlat stolarna, så får vi se om dem tål väta bättre. Om inte annat kommer dem vara sjukt snygga där så länge dem håller. Experimentet har startat! Jag stod på balkongen och lackade tre stolar medan valpen som vid mina fötter. Och under tiden slipade sambon i sovrummet:
Hans mamma var gullig och dammsög rummet tidigar på dagen. Jag försökte försynt säga att det inte var någon idé eftersom det ändå skulle slipas samma kväll, men hon dammsög ändå. Supersnällt, men hon skulle nog bli lite ledsen om hon såg det nu, några timmar senare... fast nu har vi slipat klart och det är dags att städa igen, för idag ska det tapetseras! Äntligen!
Och kanske, kanske, om vi har tur, kan man flytta in ikväll. Kanske. Jag vågar inte riktigt tänka på det. Det ska upp lite färg också, och garderoben är inte klar, men den tycker vi man kan ta allt eftersom. Det viktigaste är att få flytta ut ur gästrummet, särskilt eftersom vi får besök där senare nästa vecka.
Lister är uppe, dammet ligger som en fint täcke över golvet, och vi ser äntligen ljuset i slutet av tunneln! igår fick vi hjälp av sambons styvbror och hans kompis, som kikade förbi och erbjöd sig en hjälpande hand. Det är otroligt vad fort det går, när man är många! Och den här valpen... hon sover igenom bormaskiner, slipmaskiner, hamrande och skruvdragare. När vi kliver in i sovrummet för att arbeta går hon snällt och läger sig i gästrummet alldeles själv för att sova. Vad har vi gjort för att förtjäna en sådan liten drömvalp?! 
Här var hon en trött medhjälpare vid stolslackeringen...