När man summerar veckan

Och där har ytterligare en vecka runnit iväg! Men jisses, vart tar den vägen, tiden? Nu har det dock lugnat ner sig. Efter regn kommer ju solsken, och tar man bara tag i problemen så löser dem ju sig tillslut. Måndagen förra veckan började på bilverkstan, där vi fick veta att ena däcket var deformerat efter att jag kört på en ojämnhet i vägen i hög hastighet någon dag innan. Bilen kändes lite som ett tåg att köra: dunk-dunk, dunk-dunk...
 
Så med nytt däck fram kunde vi lämna Jämtland och köra ner mot Nynäshamn, där vi nätt och jämt (eller med perfekt timing, beror på perspektivet!) kom med färjan. Lilla Hollie väckte starka reaktioner och nu vet ungefär tjugo personer till om att hundrasen Australian Shepherd existerar. Och sambon har lärt sig vad "hundtricket" är. 
Den här veckan har jag lärt mig...
... att använda en PC igen.
... att ha med sig koppel när man går ut med Hollie om kvällen, annars springer hon bara och sätter sig vid dörren och vill in igen.
... att min sambo har helt andra värderingar än jag: att torka hundkiss med en madrass är helt logiskt i hans värld, och det går finfint att inte köpa hundmat utan mata en valp med falukorv istället... mindre glad matte på dem sakerna!
 
Min syster kom på besök för att vara hundvakt och få ett litet avbrott i vardagen. Vi gjorde ingenting, eller, jag jobbade hela tiden, och hon gosade valp. Våra dagar har mest sett ut såhär:
Den här veckan har jag...
... arbetat närapå dygnet runt.
... skurit ner på min arbetsbörda rejält.
... sett till att få lite egentid, eller mystid, i form av en kväll med en inredningstidning, en filmkväll med syrran och några riktigt mysiga hundpromenader (läs: gå ett varv i sakta mak med valp i trädgården).
... fotat mitt första bröllop i Sverige.
Jag har längtat efter...
... att få klart sovrummet! Och att sluta plocka tomater. Det tog mycket mer tid än jag var informerad om innan jag började, och har blivit ett stressmoment som inte låter mig sova om nätterna, särskilt inte nu när valpen väcker en de få timmarna man kan sova.
Jag har drömt om...
... att ha ett eget boende med min sambo. Fortfarande. Sambon föreslog att vi skulle kika på hus på hemnet bara för mysighetens skull. Det har han aldrig sagt förut! Men stora drömmen är ju att få ta över hans barndomshem inom en inte alltför avlägsen framtid.
Jag har önskat...
... att dygnet hade fler timmar. Jag har alldeles för många saker jag vill göra och timmarna bara tar slut. 
#1 - - Dan Brickman:

Det är kanske bäst att koncentrera dig på firman/fotot och Rusta annars kan det lätt bli för mycket. Jag själv kan ha lite svårt för att tacka nej till saker ibland men det måste man.

Svar: Oja!
Annie Brickman