När man firat midsommar

Det var ju midsommar, och jag hann inte lägga ut några bilder från dagen eftersom det var så mycket jobb dagen innan, samma dag och tidigt nästa morgon, men det tar vi igen nu, efter en massa internetstrul. Nu laddar det upp så här kör vi. Hoppas ni haft en glad midsommar!
Jag började min midsommar med att plcoka tomater, men när jag var klar följde sambon med mig ut på ängarna där jag "rensade ogräs" åt hans far som äger markerna. Jag plockade lite blommor. Sedan blev jag dock så kär i blommorna att jag hellre ville ha dem i en vas, så det blev en mycket mindre krans än vad jag först tänkte mig. Men det blev i alla fall en midsommarkrans!
Jag hade nya träskor och en gammal favoritklänning som andades lite sommar. Kransen blev alldeles för stor, så den åkte av på vägen till bilen. Det är väl tanken som räknas? Bilsätet blev i alla fall fint och somrigt. Vi lånade sambons pappas bil på väg till deras stuga. En cabbad BMW eller nåot sådant, lite smålyxigt så, men det tog oss säkert en kvart att lista ut hur man lade in växeln. Tillslut fick jag köra eftersom det var jag som listade ut hur man gjorde. 
Vi stannade till vid det lokala firandet, mend em hade inte börjat än, och vi hade en lunchtid hos sambons föräldrar att passa, så vi bytte förare och fortsatte ut mot havet. Jag njöt av att bara vara på Gotland och känna vinden i håret. Det här med cabbad bil är underbart så länge man slipper köra.
Vi stannade i stugan några timmar innan vi begav oss ut mot Lickershamn för att se om dem fortfarande firade där ute. Det gjorde dem inte, men vi gick en promenad och njöt av Gotland och sommarstämningen, stången och bandet som gjorde sig redo för spelning på restutangen. 
Jag och sambon turades om att använda kameran. Jag fotograferade och sambon filmade. Sambons blivande styvbror hängde snällt på och klagade inte på att vi stannade konstant. Det var nog en av de mysigaste midsomrarna någonsin, men väldigt lugn. Lite för lugn för mig egentligen, men jag antar att det var bra.
Om ni är på Gotland är Lickershamn ett tips. Jättemysigt, en del raukar och en mysig resturang. Och ett väldigt Gotländskt litet fiskeläger bredvid en stenpir. Helt klart värt en sväng.
Sambons styvbror körde fram och tillbaka till Lickershamn från Stugan, som ligger bara en liten bit bort. Väl tillbaka ordnade sambon en brasa, så satt vi och pratade i timmar. Det var så mysigt, men samtidigt så svårt. Hur ofta sitter man så där? Bara tillsammans, småpratar, njuter av tystnaden, lyssnar på brasan och framförallt, inte har en enda mobiltelefon framme. 
Efter några timmar, när solen började gå ner, hämtade jag kameran. För den hade jag också lagt undan. Men det var så makalöst vackert och fridfullt att jag helt enkelt inte kunde låta bli. 
 
Livet blir inte bättre än så här. Avskalat från omvärlden, vid en plats där naturen fortfarande härskar i sin stillsamma makt. Vacker och mäktig, orörd och vild. I sällskap med familj och vänner. Grymt god lunch och underbar middag. Midsommar enda ut i fingertopparna. 
Och sedan bar det av hemmåt, för en relativt tidig sänggång och jobb igen nästa morgon. Tillbaka till stress och vardag. Jag längtar redan tillbaka till den där elden.