När man har varit hemma en vecka

 
Jag kan fortfarande knappt förstå att jag är här. Det har gått en vecka sedan vi hoppade på tåget till Nynäshamn Snart en vecka sedan vi anledde med Färjan, en enda, ynka vecka. Men det känns som om det vore flera år. Det har varit så m-y-c-k-e-t. Det tyngsta är att det blev strul med lägenheten i USA, så nu står vi med hyra i två månaden för ett rum vi inte använder, och vi riskerar att förlora vår deposit på ca 20 000 respektive 10 000kr. Inte någon rolig start på flytten. Inte konstigt att sambon såg så trött ut när han satt på Nynäs-tåget.
 
 
Men bakom varje grå moln väntar en blå himmel. Jag tröstar mig med att 20 000kr visserligen är hiskligt mycket pengar, men att jag kommer ha glömt det när jag är 70 år. Pengar är egentligen inte viktiga, de infekterar relationer och bara förstör om man låter dem bli viktiga i ens liv. Men jisses vad dem är jobbiga att vara utan, och 20 000kr är mycket pengar. 30 000kr tillsammans. Dem hade varit bra att ha... men än är det inte kört och vi kanske kan lyckas lösa det här. Man ska inte måla Fan på väggen förrän han står i farstun, som mamma brukar säga. 
Vi är framme, och det är underbart. Första dygnet var jag ett nervvrak, trött som ett as och hormonstinn av den där röda veckan som folk altid gnäller över. Personligen lider jag inte av det, men min stackars sambo får alltid pyssla om ett känslostormande vrak dagen innan det är dags för den där veckan att starta. Så stackarn hade en riktigt grinig, gnällig och känslobrusande tjej att ta hand om i Torsdags. All eloge till killar som inte bara står ut, utan som beter sig som änglar när tjejernas hormoner spökar. Vi har haft några dagar som varit helt underbara, trots kyla, regn, pengar och hormoner. Vi har ätit mängder av bröd och pålägg. Gått i mataffärerna som trånande troll helt saliga av lycka över allt gott som finns där. 
 
Jag tog till och med bild på min första frukost i Sverige. Jag som inte ätit frukost på typ tre år längtade hela natten efter att få äta frukost! Och jisses, så god den var. Åt helsike med ekologiskt, det fick bli allt det där vi saknat så mycket! Så kan vi bli ekologiska sen när vi har tröttnat på hönökaka och messmör, basturökt skinka och leverpastej med (ekologiska) hemodlade gurkor. 
Hemma. jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det här faktiskt är hemma nu.