När man renoverar ett sovrum

Jag kan inte vara med på bild utan grimaser. Det går helt enkelt inte. Men den där bilden sammanfattade verkligen vårt velande. Jag och sambon ska renovera vårt sovrum, som hade hans gamla bebistapeter kvar på väggarna, så vi började hela resan med att välja ut tapeter. Rummet är inte superstort (eller jo, det är nog det största sovrum jag har haft) och ligger i nordväst, så det är ganska mörkt där halva dagen. Men så är det ju ändå ett sovrum, och det ska ju vara lite mysigt, så vi beslutade ganska snabbt oss för att sätta upp en fondvägg bakom sängen. Men hur skulle den, och tapeterna runt, se ut? Oj oj oj. Voine, voine, som pappas faster skulle ha sagt. Där var vi inte överens. Sambon propsade på en fototapet. Antingen den här med bergen, eller med kartorna.
Jag var lite anti-fototapet redan från början, efter fyra år som Rustaanställd med lite inriktning just på tapeter, så har jag sett en del. Syrran hade en i sitt tonårsrum och den var supersnygg... på bild. Men i verkligheten så fungerar det inte. Dem ser så fejk ut. Det finns inget djup, när dem kommer så nära som man ändå är när man tittar på dem. Det blir väldigt platt, sedan glänser dem när lamporna är tända och ser ännu mer platta ut. Jag skulle nog klara mig en dag eller två, kanske en vecka... sedan skulle jag tröttna. Kartorna är superfina, och i ett kontor skulle jag nog gilla den, men inte i mitt sovrum. Bergen däremot är underbar i färgen, men den känns alldeles för trendig. Då vore det ju roligare om man tryckt upp något eget, men nu är det hela konceptet jag inte gillar. Så vi skulle enas om en tapet. En vanlig tapet. Det var lättare sagt än gjort. Jag älskar kraftigt mönstrade orientaliska eller marockanska mönster, eller traditionella medaljongtapeter i sirlig utföring. Sambon gillade inte saker som upprepade sig. Nehej... ska vi ens ha tapet då? Vi pratade om att måla väggen i betong eller spika upp träplank istället, men tillslut enades vi om en tapet, två besök och några hemlånade böcker senare.  Det var väl mest en kompromiss. Någonting jag älskade och han var okej med, färgen vi båda älskade och lagom mörk. jag komemr att älska det här sovrummet.
Det kommer bli superbra det här! Den kommer om en vecka till butiken. Tills dess ska vi göra iordning underlaget och bygga bort de gamla garderoberna. Så vi har att göra och kan gott vänta.