När man när drömmar i sitt hjärta

Att drömma är som att dricka en kanna kaffe eller en kanna kall saft. Det fyller kroppen med energi, tungan med smaker och gör magen lika illa som det gör själen gott. Drömmar kan vara giftiga, dem kan få en att sluta leva i ögonblicket och sluta uppskatta nuet. Det kan få det som är att blekna bort. Men det kan också göra nuet mer meningsfullt. Det kan få de tristaste sysslorna roliga, de tyngsta dagarna lättare och de längsta timmarna att kännas som minuter. Drömmar kan förgylla livet.
 
Just nu drömmer jag om ett eget litet boende på Gotland. Ett hem där jag får inreda och husera bäst jag vill, måla om, bygga nytt, hålla rent. Jag drömmer om att platsbygga hyllor och måla väggar och möbler. Jag drömmer om en studio där jag kan fotografera allt från små produkter till stileben eller människor. Just nu drömmer jag om att vandra i solnedgången med hunden skuttande runt fötterna. Jag drömmer om frisk luft, dimma och frost som gnistrar. Jag drömmer om att få vara min egen. Jag drömmer om bebisgos och kattgos och hundmys i soffan. Men mest drömmer jag om att kunna lägga mig på sängen och lyssna på klockans tickande och inte behöva bry mig om den över huvud taget. Jag längtar efter att få göra någonting i lugn och ro utan att behöva ha en lista med andra saker som ska göras efteråt, liggandes i bakfickan.
 
Vad drömmer du om just nu?
#1 - - Anna ML Holm:

Jag drömmer om att testa ett liv på resande fot. Bali, Nya Zeeland, Norge tex. Vackra ställen, häftiga ställen. Jag sparar pengar varje månad, men har ännu inte vågat/orkat planera resan noggrannare.

Svar: Åh så roligt! <3 det kommer när det känns rätt, då bara vet man. Lycka till!!
Annie Brickman