När jag listar tio saker som gör mig glad

Internet svämmar över med listor. Jag läste en "surhetslista" för ett tag sedan och tyckte att det nog var den mest värdelösa listan man någonsin kunde göra. Jo, visst är det lite intressant att se hur olika man tycker och tänker om olika saker, men generellt, varför lägga fokus på någonting som gör en sur? Så jag tänkte pigga upp mig själv här i höstmörkret med en solskenslista, en lista på tio saker som gör mig glad. Och till den tänkte jag servera tio bilder jag blir glad över att minnas.
Zion National Park / Sealion by HWY1
 
1. Chailatte! Finns det någon godare höstdryck?! Vintrig och god när den serveras varm, och lagom julig.
2. Rumpvärmare i bilen. Vardagslyx! Den kan jag ha igång året om, efter en riktigt hård dag, men den gör sig allra bäst på vintern och hösten, när man kommer in efter att ha andats iskall luft och insett att man tagit på sig aningen för tunna kläder.
 
Church in Carmel / Annie Brickman shooting weddings!
3. När någon annan gör kaffe åt en på morgonen. Så fint och så underbart att det inte är klokt. Sambon är en pärla på att skämma bort mig lagom ofta med denna lilla vardagsromantiska handling. Mina föräldrar är också riktigt duktiga på det här när man är hos dem, eller har dem på besök! Att få kaffe serverat gör mig superglad.
4. Att titta på kattungen som lyckas göra det mest trivala föremålet till världens roligaste leksak. Vem behöver TV när man har en kattunge i huset? Har man ingen kattunge hemma finns det fullt med underbara videos på nätet som man kan fnittra åt i timmar!
Road in Zion National park / A California Pier
5. Internet. Att kunna ringa, se eller skriva med människor på andra sidan jorden på datorn gratis, när man vill. Man behöver aldrig känna sig ensam eller känna att vännerna är långt borta så länge man har internet!
6. Fika. Särskillt i höstkylan. Man kan inte fika för många gånger! Att bara få sitta ner en liten stund, dricka något varmt, knapra på någonting och helst småprata med någon... det är verkligen någonting av det bästa jag vet!
Winery in Cali / Zion National Park
7. När man inser att man tar tillvara på dagen. När man verkligen njuter av att se höstens vackra färger eller gnistrandet av frosten på grässtråna. De här årstiderna. Jag har verkligen saknat dem. Jag njuter i fulla drag av hösten och den allt mer närvarande vintern. Hala vägar? Stressa inte utan ta det lugnt och försiktigt, så är det inga problem. Kall? Ta på dig mer kläder, så är det ingen fara. Hösten är min favoritårstid och alla andra årstider kommer tvåa med sina olikheter. Det har verkligen inte ändrats sedan åren i varma Kalifornien, tvärtom!
8. Att ha djur. Vad jag har saknat det! Nej, det var inte alltid så kul när Hollie var liten och väckte en mitt i natten så man fick rusa ut i regnet och låta henne kissa klockan tre på morgonen, men nu när hon är stor och sover hela natten, kan hålla sig timmar i sträck och har tappat de där hemska valptänderna är vardagen full av gyllene stunder av skratt, lek och mys. Kattungen ger mig fortfarande rivsår, men numera sover även han oftast om nätterna, vilket även tillåter mig att få sova hela nätter... men även mitt i det tuffaste är alla plågor glömda när dem kryper upp i knäet hos en. Djur alltså. Så underbara.
Sambon på äventyr med mig i Jämtland / Räven som bodde på rastplatsen i höstas.
9. Att hjälpa folk. Det är så otroligt roligt att bara vara snäll. Folk blir så förvånade och glada. Det är kul. På deltidsjobbet i butiken kan jag då och då plocka ihop kundens saker i påsen direkt, erbjuda mig att bära ut till bilen eller bara önska någon en härlig dag för att få se dem le. Om jag är i en butik jag inte jobbar i hjälper jag gärna till där också. Kan fronta en hylla fint när jag ändå tar vad jag ska ha, eller plocka bort kartonger som är i vägen. Jag gillar att hålla upp dörrar för folk eller erbjuda mig att gå iväg med deras kundvagn när jag ändå ska åt det hållet, vad det än nu må vara, småsaker. Att se någon le är belöning nog och det får mig att må bra, att veta att jag just gjorde deras dag en aning bättre. 
10. Att ha en sambo. Sambon. Att ha någon man delar sitt liv med är verkligen det mest magiska man kan uppleva. Pojkvänner är säkert okej det också, men jag har aldrig varit bra på det här att träffas, hitta på saker och dejta. Det är mycket lättare för mig att bo med någon. Vi delar på det trålkiga och gör det roligt ihop. Vi stöttar varandra och umgås mycket mer än vad vi annars skulle ha hunnit med mellan våra olika intressen. Att bara ha någon där, även om man inte gör samma sak, är så otroligt mysigt. 
 
Vad gör dig glad?