När man summerar veckan

Nej men ska vi ta och kika på förra veckan då, kanske? Det har varit en intensiv men rolig vecka. Livet har verkligen lugnat ner sig, pusselbitarna börjar falla på plats och min energi är tillbaka igen. Äntligen börjar jag känna mig som mig själv: jag har ork och mer tid. Första delen av veckan var sambon på fastlandet men han återvände hem på torsdagen. Medan han var borta byggde jag på mitt skrivbord (sneakpeak på processen här ovan) och umgicks med djuren, redigerade bilder och kände mig allmänt lycklig. Det har varit en av de allra bästa veckorna på riktigt länge. Livet i Sverige börjar äntligen bli vad jag hoppades på när jag låg i sängen borta i USA och längtade hem! 
Lyckliga djur när sambon kommit hem.

Den här veckan har jag lärt mig
...
... hur man rensar och förväller svamp. Dock kommer jag aldrig ihåg ordet "förvälla"...
... hur man använder en fräsmaskin.
... att det blivit dyrare för mig när jag bokade mina tidigare färjeresor eftersom jag beställde med hemsidan på engelska, och då frågar den inte om man är skriven på ön och då betalar man högre pris.
... att kattungen vi har är en förklädd superhjälte som inte är rädd för någonting, typ. Så länge han fick vara lös i bilen sa han knappt ett pip på hela resan mellan Gotland och Jämtland. Dock var hans sele aningen stor, men det gjorde ingenting, för han försökte inte smita. 
... att vi behöver en större bil. Jisses vad trångt det var att resa tre personer och två djur!
... att även min sambo kan köpa blommor!
... att hösten kommer fortare på fastlandet än till Gotland. På Gotland hade träden sakta börjat skifta till rött, men på fastlandet brann det riktigt av gula och röda toner i träden!
... att öven gamla hundar kan lära sig sitta. 
Väl hemma på Gotland var det bara för sambon att packa om, för på lördagmorgonen for vi med färjan till Nynäshamn och vidare till Västerås. Där hälsade vi på farfar som fick träffa hunden för första gången, sov över hos farmor i Hallstahammar och hämtade min syster innan vi fortsatte upp mot Jämtland på söndagen. I början av resan körde sambon, men vi bytte snart plats och han sov med katten i famnen resten av vägen medan jag och min syster satt och pratade. Så mysigt! Sju timmar i bilen flög iväg, och vi reste ifrån gula höstlöv till tidig vinter med stjärnklar himmel och kyla. Väl i Jämtland firade vi min mamma och syster som fyllde år för några veckor sedan. Mamma hade massor av hundleksaker hemma, till Hollies stora lycka. 
Den här veckan har jag...
... kört bil från Gotland till Jämtland.
... träffat Maikos syskon för första gången. 
... fotograferat höstlöv och vintergatan.
... sett en räv på sjuuukt nära håll, bara några meter!
... sett sambon lära min farmor träna hundar.
... fått blommor av sambon!
... fått svamp av sambons mamma!
... målat fem lager färg på mitt blivande skrivbord.
... plockat fram julpynt på jobbet.
... känt mig extra miljövänlig när jag använt överblivna reglar från garderoben till skrivbordets nya skiva och gjort iordning gamla IKEA-lådor som skulle slängas till en fin förvaringsdel.
Maiko testade Hollies plats innan vi lämnade Gotland.

Jag har längtat efter
...
... sambon! Och julen. Jag älskar julen, och nu börjar butikerna ta fram pyntet och mörkret lägger sig över Sverige och ger mig början av julkänslor.
Jag har drömt om...
... kontoret! Det kommer att bli så fint. Jag har verkligen drömt om allt jag kommer att göra där i framtiden.
Jag har önskat...
... att dygnet hade fler timmar, bankkontot fler siffor och att Hollies tänder kunde växa klart så att hon inte ska gnaga på allt hela tiden. Just nu stoppar hon allt i munnen, för det kliiiiaaar!
 
I och med bränderna i Kalifornien har mina tankar funnits ständigt hos vännerna i USA. Särskilt har jag tänkt på mina mentorer. Och blivit glad över att se att dem tänker på mig också! Ovan är en bild som min mentor Bruce tog på mig förra sommaren när vi var på äventyr nära områderna som brinner just nu. Fy för naturkatastrofer!