När man summerar veckan

 Åh, vilken vecka det har varit! Jag har haft s-e-m-e-s-t-e-r, vilket innebar att köra sisådär 80 mil i bil dit och lika många mil tillbaka igen, färjturen på två-gånger-tre timmar och sedan någon timme hit och dit mellan släktingar när man väl är framme. Mormor bor typ "bara" en halvtimme från mamma, och älskade morbror Yngve (egentligen min mormors bror) ca en timme bort. Men alla SKA besökas, även om det blev alltför kort tid den här gången. Semester innebar egentligen bara ledigt från butiksjobbet. Företaget tar vi ju med oss och redigerats har det gjort också. Men mellan datorpassen och programmen har det funnits tid för fika, hundpromenader i solsken, regn och norrsken, middagar och livsnjuteri. Sedan åkte vi hem i fredags och var hemma sent på natten. I helgen jobbades det både i butiken, med redigering samt med skrivbordet som skulle till nya kontoret. Och så fick det äntligen flytta dit!
 Mammas kattgäng och vår Maiko, som t v leker med sin syster.
Den här veckan har jag lärt mig...
... att använda en handöverfräs.
... att jag har världens kaxigaste lilla kattunge. Superhärlig att resa med och glad så länge han får gå i koppel och slippa sin bur. Tror han kanske att han är en hund?
... att jag värdesätter rumpvärmare och kupéfläkt.
... hur kallt det är hemma när det blir vinter! Dags att byta höstjackan mot vinterjackan.
... några genvägar i jobbets kassasystem, som gör det enklare för mig i framtiden.
... vikten av possitivt tänkande och lila kossor.
... att vi har bäldigt högt i tak och att jag kan glömma att köpa gardiner på 220cm.
... att vi bör gå för en 160cm säng och inte en 140cm som vi tänkte, trots att det blir trångt i rummet. Snart blir det sängköp.
... att sambons begrepp om att "städa undan" är lika med mitt "flytta saker till ett annat rum och lägga det i en hög där istället".
... att Claes Ohlssons färg är totalt värdelös. Målade skrivbordet i den då den hade rätt nyans och endast Claes Ohlsson har öppet på söndagar här, men jisses. Jag har fått måla tre lager, slipa ner och måla om, trots att jag grundmålat möbeln och väntade betydligt längre än torktiden innebar i ett rum mer än tillräckligt varmt. 
 
Den här veckan har jag...
... fräst ut en snygg skiva till mitt nya skrivbord.
... målat många lager och målat om igen.
... fotat norrsken, om än patetiskt svagt sådant.
... fotat frost - så vackert det är!
... lyssnat på säkert 30 olika TED-talks. Älskar dem.
... sovit extremt obekvämt med en kattunge och en hundvalp som lekt under sängen. 
... varit LEDIG!
... njutit av att sambon slipade taket i garderoben, som nu alltså är redo för målning.
... kramat om både farmor och farfar och pappa och mamma och mormor och många fler!
... varit iskall eftersom jag tog med mig regnkläder istället för varma kläder till vintervackert Jämtland...
... haft en kattunge på axeln och en hundvalpen i koppel när jag rastat oss på vägen upp och ner från Jämtland. Mysigt! 
 
Jag har längtat efter...
... Jämtland. Jag vill tillbaka. Till påsk ska jag definitivt upp någon vecka igen! 
Jag har drömt om...
... kontoret! Åh, vad fint det börjar bli!
Jag har önskat...
... att jag kunde råka få in några miljoner på kontot. Jag skulle inte gråta om det ramlade in ett par, tre stycken eller så. Eller, jo det skulle jag. Av glädje. Vi sitter och räknar på bilköp, sängköp och hur vi skulle kunna ta över gården i framtiden. Inga billiga saker att räkna på!
Men äntligen har jag alltså ett kontor! Skrivbordet ska bara monteras och målas om en sista gång, sedan kan jag sitta där. Riktigt klart blir det inte förrän vårt flyttlass kommer med våra saker, varav min dator och ritplatta, ett bord till skrivaren, min datorstol och lite annat smått och gott. Men nu kan jag i alla fall vara där. Inte på min egen stol, men det finns ju annat att låna så länge. Och flyttlasset är på väg till Sverge nu efter flera månaders stopp i England!
Lycklig matte men uttråkad valp som inte alls förstod varför matte skulle tillbringa hela kvällen i ett rum helt utan hundleksaker... men det kommer, det också.