När man börjat flytta in

Vi har haft nycklarna till huset snart tre veckor nu, men flytten går inte än på ett par veckor till. Vi hade inte räknat med att få nycklarna förrän typ den här helgen, så sambon planerade in jobb på fastlandet (han veckopendlar, typ) till och med början av Maj. Och visst kan jag göra det medan han är borta, men det vill vi inte. Det här är en upplevelse man inte får så ofta, och vi vill dela den. Men han lyckades lägga om schemat lite och vara hemma några dagar förra veckan. Jag hade ställt in mig på att inte flytta in än, men han var så ivrig att få sova där, så vi packade in i stort sett alla köksprylar vi ägde i bilarna och åkte dit. Vi sov på bäddsoffan i vardagsrummet då vi inte hade möbler ditkörda än, och han satt och arbetade vid köksbordet medan jag plockade och sorterade bland lådorna. Vi lagade vår första middag där och hade över ett par vänner som delade det med oss.
Sambon fick ställa upp i hyllor och sortera vart allt skulle vara. Hos oss är han kocken och herre i köket. Vi har en deal, han och jag. När vi bestämde oss för att flytta ihop, utbrast han med sin bästa säljarröst:
"Jag lagar mat om du tvättar!
"Deal!Jag gillar inte matlagning, men jag gillar att tvätta, så det var inget svårt beslut att ta.
Men efter några minuter insåg han att man tvättar en gång i veckan, kanske varannan vecka, medan man lagar mat varje dag. Då var han inte lika nöjd med dealen längre, så sedan dess har vi skämtat om det. Men det blev så, han har lagat kanske 85% av all mat sedan vi flyttade ihop. Jag kan vara med och hjälpa till, men det är han som lagar, förutom när han inte är hemma så klart. I USA var det han som sorterade och gjorde i ordning köket så att allt hade sin plats. Och nu har han gjort samma sak i vårt lilla kök. Allt har fått sin egen lilla plats, i alla fall tillfälligt. Det är litet och ont om förvaring, men det är mysigt.
Jag längtar efter att få renovera det, byta golv och få en bättre planerad yta.
Efter att måla köksbordet och bygga en fin hylla vid väggen, efter att sätta in en vedspis.
Men det blir senare. Det är underbart att bara vara här och njuta av att det är exakt som det är. Vårt.