När man inte kunde låta bli

Jag kunde inte hålla mig borta. Mäklaren sa att vi gärna får åka dit och titta utanför, så idag när solen kikade fram passade jag på att åka ut och gå en sväng i vår blivande trädgård. Jag kan fortfarande inte förstå att det här är sant. Vårt blivande hus. Jag kan verkligen inte förstå att det faktiskt kommer att bli vårt. Efter alla år av drömmar... jag kommer nog inte känna att det är verkligt förrän jag har nyckeln i handen. Men idag hade jag ingen nyckel. Jag ville mest se hur det såg ut utan snö.
Det var bättre än vad jag vågat hoppas på. Gräsmattan består mest av mossa, vilket jag förväntat mig i och med mängden träd. Super, för det innebär mindre gräsklippning! På sikt kan man ju åtgärda det, men just nu är jag mer än nöjd med mycket mossa istället för gräs. Sedan var det kul att se alltanen. Den är byggd som en båt. Detaljer som jag hoppas på att ta bort... men jag uppskattar kreativiteten! Den där båtrelingen känns livsfarlig. Jag ser framför mig hur vi, om några år, bygger om alltanen. Större och med någon form av räcken, så att den blir säkrare... men de närmaste åren kan vi låta den vara. Bara olja in och ta hand om den. Vet någon vad det är för buske som håller på att blomma uppe till vänster? 
En annan sak som jag däremot vill göra i sommar är att måla om fönstren. Vissa av dem är rejält slitna, och den som målade förra gången har varit ganska slarvig, så det vore skönt att få göra om det. Själva färgen har jag inget emot, men det vore skönt att ge alla fönster fräsch färg. Och vissa behöver kanske kittas om. Är det konstigt att längta efter att måla fönster? Det måste vara vårvädret som får mig att längta efter någonting som jag vet egentligen är ganska tråkigt. Solen glimtade fram medan jag gick där och funderade och dagdrömde. 
Jag ser fram emot att höja balkongräckena, efter att sätta staket i häcken och höja den lilla muren på sidan av huset, så att det är mer hundsäkert. Vi måste montera en takstege till skorstenen. Sedan funderar jag på vad man kan göra åt räcket till trappan, som bara slutar i tomma luften. Sommarprojekt. Medan jag funderade och vandrade runt huset kom en bil och körde upp på uppfarten vi delar med grannen till vänster om huset. Dem är sommarboenden och var hur trevliga som helst. Det är skönt att ha ett sommarboende på ena sidan, så blir det lugnt och skönt stora delar om året. 
Någon som vet vad det är för sorts träd på höger i bild ovan? Det är liksom en gigantisk buske. Jag är så nyfiken. Det ska bli så spännande att se vad som egentligen finns i trädgården. Hittills har jag lyckats peka ut snödroppar, murgröna och rosor, men längre än så sträcker sig inte mina trädgårdskunskaper. Det verkar finnas fyra fruktträd, men vad det är för frukt får vi se. Den 26:e april får vi tillträde. Innan dess får jag nöja mig med att drömma och fundera och tänka.
Vår husdröm. Vår. Fortfarande ofattbart.
#1 - - Inger:

Nu - Grattis! Konstigt att man kan glädjas för någon man inte känner, men det gör jag. Stort hörru! 👍

Svar: Tack!! <3
Annie Brickman

#2 - - Inger:

Jo buskens blad påminner om järnek. Fast jag är dålig på växter så lita inte på det. :)

Svar: Haha men då har vi i alla fall en gissning! ;-)
Annie Brickman