När andra advent är över

Det här är den finaste julen någonsin. Ett eget hem. Inte bara en egen lägenhet eller ett eget rum, utan ett hem. Alla minnen från alla år, i Sverige eller utomlands, samlade under vårt tak. Metallvimpeln som vi köpte i USA, kottarna vi plockade på skolan och fixade glitter på tillsammans vår första jul ihop. Luciatåget jag samlat sedan jag var liten. Lucian var en av de första sakerna jag minns från min barndom. Sedan dess har luciatåget vuxit och krympt. Jag rensade ur det i år och gjorde mig av med alla modernare gubbar och allt jag inte tyckte passade ihop. Luciatåget var nog dubbelt så långt innan. Onödigt många porslinsfigurer. Nu känns det komplett och perfekt. Förutom att alla figurerna är ljusa i hudfärg, vilket känns tråkigt så klart. Julen är inte jämställd än. 
 
Ljusstaken i vardagsrummet köpte vi på Ullared av alla platser. Jag tycker att den är superfin. Vardagsrummet är det rum i huset som är allra mysigast. Det och sovrummet känns verkligen som vårt. Det här blir ju första julen i huset och jag ser fram emot att sitta framför brasan på julkvällen.
 
 
Änglaspelet är av låg kvalité och köpt i USA. Men det låter så fint när det är igång. Det känns som om dess ljus tar slut på några minuter. Det har hamnat i vardagsrummet så att jag kan njuta av det mer. Bredvid adventsljusstaken. Nästa år ska vi ha en med blockljus också, så att man kan elda adventsljusen lika mycket som man eldar andra ljus. Jag har redan gjort slut på de första två ljusen och satt i nya...
 
 
På vardagsrumsbordet står ljusstaken från Rusta som man kan ha året runt, med olika dekor i. Just nu har vi våra kottar från USA där, som sagt. Jag minns hur vi plockade dem, tog hem och och torkade dem i ugnen några timmar för att döda eventuella kryp samt torka dem ordentligt. Jag tänkte lämna dem i USA, men sambon ville inte skiljas ifrån dem, så dem åkte med flyttlasset över havet. Själva ljusstaken köpte min mamma åt mig. Den var slut när jag skulle köpa den, så hon passade på när hon var inne i en annan butik. Jag tycker dem här stakarna med glasbehållare är så himla fina. Det är en spegel i botten också. 
 
 
Ängeln som står över öppna spisen har sin egen historia. Jag fick henne i julklapp av ett underbart par, mitt ex morföräldrar. De var två av de finaste människorna jag träffat och dem betydde så mycket för mig under åren jag och exet var tillsammans. Det var hos dem jag firade julen som fick mig att börja drömma om en stor familj och en stor släkt, som lärde mig att laga potatissallad och som uppmuntrade mig att kika på loppisar om det var något jag behövde. Ängeln kommer garanterat från en loppis från början. Jag gillar annars inte bibliska figurer eller föremål, men den här ängeln är jag väldigt förtjust i. Och hon har en jättefin, blå klänning även om det syns dåligt i mörkret.
 
Och mitt i rummet, på fotpallen, ligger så klart katten. Vad vore huset utan en spinnande katt?
 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Vilka otroligt mysiga bilder!

Svar: Tack! <3
Annie Brickman

#2 - - Fröken Tö:

Vilken mysig blogg du har! För att inte tala om bilderna! Väldigt finstämt och trevligt :)

Hittade hit från Underbaraclaras, gillade dina spartips!

Svar: Ahh tack <3 Vad kul att höra!! :-D
Annie Brickman