När man förbereder sig på julfest

Nu på lördag åker jag och sambon till fastlandet för att vara med på en julfest på Tersmedenska Herrgården. Och frågan är ju som alltid, vad ska man ha på sig? Det är ju ändå en fest, och en julfest till råge på allt, och det är ju på en herrgård. Så jag känner att det är läge att klä sig lite extra fin. Men det är inte mycket som passar i min garderob just nu (om man frångår färgen rosa eller blommigt, vilket inte känns juligt nog!). Men jag har hittat tre allternativ som det väger mellan. Alla har sina för- och nackdelar. Sambon kommer att ha en röd skjorta, tror han. Han är inte heller säker, men troligtvis det under en kavaj och jeans. Han är inte mycket för att klä upp sig. Men jag gillar ju det!
 
Ni kanske kan komma med lite tankar?
 
Allternativ 1.
 
 Ankellång, ärmlös, grå klänning med vita och blå detaljer, spets och lite paljetter i spetsen.
 
Allternativ 2.
Kort, röd klänning med ros och tunna axelband.
 
Allternativ 3. 
 
Kort, mörkblå klänning i spets med knytning bak i ryggen.
 
Den första är ju lång, vilket är skönt. Oavsett vilken klänning det blir kommer jag ju att ha leggings eller liknande under, men med en lång klänning så ser man ju lite elegantare ut. Senaste gången jag hade den här var på sambons pappas bröllop, för den är så tunn i tyget och känns för fin för vanliga tillfällen utan plockas fram vid riktigt festliga stunder. Den är skön, men det är ju lite läskigt med axelbandslöst, och jag gillar inte riktigt axelbandslösa klänningar. Det är säkert en kvarleva från tiden som elitidrottare, när jag hade komplex över mina muskulösa axlar.
 
Den andra har ju en underbart julröd färg. Det har varit min julklänning i många år. Fyndade den eftersom det var en trasig söm i den och fick den för typ 99kr när den kostade runt en tusenlapp egentligen, så det var ett jättekap. Min mamma (slöjdlärare) lagade den så att den blev perfekt. Den sitter verkligen perfekt just nu. Om en månad kommer jag inte längre kunna ha den. Jag ser ju knappt gravid ut i den heller, då den är så vid runt om, vilket kan vara kul. 
 
Den tredje är en vardagsklänning som är mer "casual". Den börjar bli lite tight över bysten, men det går ju att lösa upp snöret en aning. Den är ju väldigt enkel, aningen kort nu med magen, men kan ju piffas upp beroende på vilka smycken man väljer. Den blir också väldigt rak, så magen syns inte särskilt mycket i den.
 
Vad tycker du? Vad tycker du att man ska ha på sig på en julfest på en herrgård?
#1 - - Karolin:

Den röda eller den blå med spets. En stilig Damkavaj i svart till så blir det snyggt 😁

Svar: Vad kul! Tack! Ja, jag har plockat med bägge två och en fin svart kavaj och snygga, svarta leggings!
Annie Brickman

#2 - - Inger:

Definitivt den röda! Den långa klänningen är underbar och visst, i detta sammanhang, elegantare. Men du är otroligt fin i den röda och den signalerar fest. Om du har en fin (och varm?) sjal, kan du drapera den snyggt och lika enkelt ta den av om du inte behöver den. Å så lite "festliknande" tights eller dyl. - om du har. Perfekt!

Svar: Vad kul! Tack! Det blir den! :-D
Annie Brickman

#3 - - Dan Brickman:

Jag kan tycka att den första gör sig bäst i en herrgård men det viktigaste är vad du tycker :). Alla är fina ju.

Svar: Haha det var ett fint och diplomatiskt svar! <3
Annie Brickman

#4 - - Erika:

Den röda kändes mest julig för mig, så den hade jag valt! Hoppas det blir en trevlig julfest :)

Svar: Vad kul! Tack! Det blir den! :-D
Annie Brickman