När sambon hittat en ny favoritserie

För första gången någonsin kommer sambon inrusande i köket frustrerad och med vild blick i ögonen frågar mig "Varför gör hon så här?".
"Vem?" undrar jag förvirrat och då är det så klart boven i Netflixserien Lost in Space som gjort något taskigt. Tydligen är den här serien extremt bra, för den lyckas få sambon så känslosam att han måste ta en paus från TV:n. Han, som alltid retat mig för att jag är tvungen att ta paus när det blir för intensivt och spännande på TV. Som alltid flinar överseende och säger "Men det är ju bara på låtsas!" när jag blir upprörd, rädd eller illamående över något på TV.
 
Den sista veckan har han suttit med Hollie i fåtöljen och med Maiko vid fötterna om kvällarna och sett något avsnitt. Jag har verkligen aldrig sett honom så berörd av en serie förut, vilket säger mycket om en filmnörd. Nu är det verkligen inte min typ av serie. Det är något rymddrama om en familj som bygger på att man inte varit ärlig mot varandra vilket är de två sakerna jag har allra svårast för. Jag fixar inte historier som bygger på lögner och jag tycker inte om rymden. Men om du gillar riktigt bra berättelser som innehåller dem ingredienserna rekommenderar jag den verkligen. 
 
Och Maikos favoritplats. Fotpallen framför brasan, mitt i rummet.