När vi bakade lussebullar!

 
God morgon! Jag äter lussebullar till frukost. Det får man göra så här under december, anser jag. Jag brukar baka lussebullar en till två gånger under december och nu till andra advent var det dags. Eftersom vi ska bort nu till tredje advent och sedan är ju fjärde advent precis innan jul, så tror jag inte det kommer hinnas med en sats till, så jag gjorde dubbel sats nu. Jag tog inga bilder under tiden utan bad sambon knäppa ett par... haha.
 
Kanske lär vi oss lagom till pensionen, jag att kommunicera vad jag vill ha och han att lyssna. För jag fick några fina närbilder på min näsa och på min handrygg. Fotoläraren i mig stönade ordentligt efteråt när jag gick igenom bilderna. Han gjorde typ vartenda nybörjarmisstag man kan göra när man fotar (utom att lämna linslocket på, men det var nog för att jag aldrig använder linslock), vilket är sjukt ironiskt eftersom att han egentligen är jätteduktig! Men det är helt enkelt alltid så, om jag inte är superspeifik och säger åt honom precis vad han ska stå och exakt vad han ska göra. Med andra människor tar han alltid grymma bilder. När han filmar är han en fantastisk kameraman. Med mig? Det brukar bli några närbilder på min näsa och min rumpa, sedan går han. Den här gången tog han i alla fall ingen rumpbild...
 
Att baka lussebullar ihop har blivit en underbar tradition. Han är lite som ett barn när vi gör det, experimenterar och gör knasiga former så att jag skrattar mig till kramp i kinderna. Ingen bulle är den andra lik och han vispar till olika krämer och försöker göra fyllningar... det har väl inte gått jättebra tidigare i år, men den här gången blev hans riktigt goda! Men som sagt, inte så många och ingen hade samma form eller storlek. Det är så här bakning ska vara. Roligt och kreativt!
 
Så här ser riktiga lusse-katter ut! Á la min mamma.