När man beställt bil

 
Det var visst ingen förkylning det här. Jag har legat med influensa. Hög feber och ont, så ont, framförallt runt ögonen. Jäklarrrr.... vad det här är jobbigt! Utan tvekan en av de absolut tuffaste veckorna i mitt liv. Inte tufft för att sjukdomen är jobbig, utan för att samvetet blivit så mörbultat. Jag har så stor respekt för ensamstående mammor. Att vara två i vardagen gör en sådan otrolig skillnad. All eloge till alla som är föräldrar ensamma.
 
Min sambo åkte till Brasilien i måndags morse (egentligen i Tisdags, men han lämnade ön i Måndags), och mina symtom började i söndags kväll, så hela veckan har jag varit dundersjuk med två små ungdjur som varken förstår eller visar hänsyn och har sina behov, framförallt hunden. En hund på nio månader är som en aktiv tvååring. Full av liv och energi och lekfullhet och med behov av rutiner, kärlek, aktivering och tillsyn. Eftesom jag har orkat ungefär 2% av vardagen, har hennes vecka varit förjävlig. Hon har gråtit och gnytt, gnällt och ynkat, givit mig varenda leksak hon har och haft sönder en hel del av dem i sin frustration över att jag inte vill varken leka eller gå några längre promenader. Vi har som längst gått runt gården, och som mest sparkat lite fotboll på gårdsplanen eller låtit henne springa lite i trädgården. Jag försökte ta fram lite agilityhinder och träna lite, men fick betala för det resten av dagen. Och inte vill man ringa någon och be om hjälp heller, för man vill inte riskera att någon annan blir sjuk. Istället har Hollie fått märgben och jag har kastat boll här inne.
 
Katten har varit en mardröm. Han började veckan med att ta tag i burken med örontopps, välte den i badrummet och leka med toppsarna över hela badrummet. Jag måste skruva upp vattenlåset under ett av handfaten när jag blir frisk, för det är överfullt av toppsar... sedan kom jag in efter en hundpromenad i slutet av veckan och hittade en trasig burk på bänken och jordnötter äver hela golvet och bänken. Dem var tydligen roliga leksaker att roa sig med när matte och hunden stack ut utan honom... 
 
Men vi har överlevt. Dem gör det ju för att dem är uttråkade, inte för att vara elaka. Jag är bara glad över att det här snart är över. Idag kommer min svärmor och hämtar Hollie en stund, så får hon ha det lite roligt i alla fall. Jag känner mig på bättringsvägen, även om det här inte är över än. Jag tänker på veckans höjdpunkter: i måndags fick vi beställt vår vår framtida bil, till exempel. Det är intressant hur vår värld ser ut och vad som anses vara det "normala" sättet att göra saker på. Bilhandlaren försökte få mig att lägga till AC. Jag svarade att om vi överlevt i Kalifornien utan AC, skulle vi överleva fint i Sverige också. Då sa han att att andrahandsvärdet skulle bli högre med AC. Jag tyckte det var intressant att han tog för givet att vi någon gång kommer att sälja den här bilen. Som vi ser det kommer den här bilen tillhöra oss så länge den rullar. När den inte går att laga längre köper vi en miljöbil och skrotar den här. Vi köper en bil som har allt vi behöver och önskar oss, och den här bilen har vi absolut ingen avsikt att göra oss av med. Ingen av oss förstår det där behovet av att allt ska vara nytt hela tiden, eller att byta ut saker bar aför att dem är slitna. Vi är båda två personer som har våra saker tills dem inte går att laga längre. 
 
Nu laddar jag för att bli frisk. Hollie gnäller och gnäller, så det är nog dags att ta ut henne... igen.
#1 - - Dan Brickman:

Det där med vad man har för behov är intressant. Farmor blev på något märkligt sätt övertalad av en vännina att köpa en smartphone som hon inte alls har någon nytta av och som hon bara tycker är krånglig. Hon hade egentligen inget annat behov än att kunna sms:a och ringa/svara i telefon. När jag bytte min telefon så var min högsta prio en jättebra kamera i den och att det iofs var en väldigt modern Ajfån var väl bra då jag har haft några sådana nu men surf var inte ett dugg viktigt så telefonförsäljaren på Mediamarkt tyckte jag var lite konstig som bara ville ha 1gb surf. Jag gör av med max hälften då jag bara kollar bankkontot tre - fyra gånger i veckan. När det gäller AC så kan det vara ok men bara om det är så att den övriga värmen och fläkten är bättre mot utan AC annars är det för få vrålvarma dagar i Sverige för en AC. I Kalifornien har jag större förståelse för AC :). Jag funderar själv på att under nästa år byta bil igen men då till en bil som är så robust att den håller i alla fall i tio år. Det ska bli intressant och höra vad ni tycker om eran Duster. Numera är den ju också riktigt snygg.

Svar: Haha ja behov kontra vad man tror man behöver är ju också intressant! I farmors fall hade hon ju inga behov av en ny telefon! Vissa saker verkar ju bra när man inte har det! Andra saker känns onödiga tills man testar det. Som Netflix, för min del. Jag skulle aldrig betala för Netflix, men nu när jag haft det ett tag kan jag inte tänka mig att leva utan det och betalar gärna för det. AC vore trevligt, men det känns onödigt dyrt för någonting vi faktiskt inte använder. Samma sak som dimljus, det funderade vi på , men valde bort då vi bägge har det just nu och ingen använder det. Däremot lade vi till saker som inte var med, som vi vet att vi har behov av, såsom hundgaller och dragkrok :-)
Annie Brickman

#2 - - Dan Brickman:

Smarta val. Dragkrok är ju ett måste och hundgaller ska nog tom jag skaffa till nästa bil. Fast jag inte har en hund. Just nu :) .