När man äntligen är klar!

 
Nu är sambon hemma från inspelningen av dokumentären han arbetar med, så jag kan äntligen visa vad jag överaskat honom med vid hemkomsten. Jag har gjort klart garderoben! På bilderna är taklampan ännu inte uppe, utan bygglampan står kvar där nere. På någon bild skymtar maskeringstejp jag missat att ta bort, men den är borta nu. Nu är garderoben istället full av kläder. Jag har rensat ut en del, men det mesta är kvar. Jag har haft samma klädstorlek sedan jag var runt fjorton, och vissa av mina kläder är kvar sedan den tiden. Jag använder fortfarande mina koftor från gymnasiet. Nu hänger även klänningarna från Santa Barbara där. Kläderna är levande minnen från förr och jag påminns ofta om tiden då dem inhandlades när jag bär dem.
 
Jag såg på en dokumentär om samlare att vi alla människor är samlare på någonting. Många tjejer samlar på skor, handväskor eller kläder. Har du mer än tre olika tröjor, räknas det som en samling. Jag har många fler än tre, måste jag erkänna, även om kläder och mode absolut inte är ett av mina intressen. Sambon har kanske en femtedel så mycket kläder som jag har. Men han är också totalt ointresserad av kläder. Ett tag ägde han bara ett par jeans och ett par skor. En av hans kompisar sa till mig i förtroende att "du borde se till att köpa honom ett par till jeans, så ingen lägger märket till att han bara har två par". Jag fnissade för mig själv men sa inte till honom att min sambo bara ägde ett... jag tror föresten att han fortfarande bara har ett eller kanske två par jeans. 
 
 
För mig symboliserar kläderna olika skeden i livet. Jag skulle aldrig slänga kläder som inte var trasiga. Trasiga kläder blir målarkläder, sedan slängs dem. Jag har alltid behov av målarkläder, både när jag renoverar och när jag pysslar. Hela kläder som jag inte vill ha skänker jag till välgörenhet, men om jag ska vara helt ärlig, så är det få kläder som jag gjort mig av med alls. De flesta av mina kläder slits ut, lagas och används tills dess att dem inte går att använda längre. Jag har aldrig direkt bytt stil, kanske för att jag inte riktigt har någon stil, så jag har inte "tröttnat" på kläder jag äger. De kläder jag givit bort har jag ofta fått av någon annan, ärvt eller tagit över, men inte känt mig helt bekväm i. Jag gillar inte att få kläder av andra, eller egentligen inte heller att köpa kläder när jag är ute med någon annan.
 
Jag älskar att titta på kläder i andras sällskap, men när jag behöver någonting går jag helst ut själv. Då får jag ta det i min takt och välja ut något som jag verkligen vill ha, istället för att övertalas att köpa någonting för att någon annan uppmuntrar mig till det. Även om jag vet att andra menar väl, så vet jag vad jag gillar i klädväg. "Hippiecowboy" blev min stil döpt till av en gymnasiekompis, och det är fortfarande det bästa ordet för min klädstil. Löst och ledigt i tröjväg, tighta eller trasiga byxor som nästan påminner om ridbyxor, boots utan klack och gärna mjuka, dova färger. Jag äger nästan inget svart, nästan inget vitt, och inget i starka färger. Bara vissa av mina arbetskläder när jag fotograferar bröllop är svarta, och jag har några mer färgglada scars. Jag har alltid trivts bäst i jordnära, mjuka färger och material. Sambon däremot har helst en vit t-shirt och ett par svarta mjukisbyxor, en grå tröja och en lika grå mössa på sig. Jag älskar att se honom i starka färger, som turkost, men det är han inte lika pigg på. Nästan alla hans kläder är inhandlade av mig eller hans mamma. Han har några färgglada linnen som han använder ibland, till min stora lycka. Vad han tycker att jag ska ha på mig? Han gillar inte när jag har skärp, men det är för att det är svårt att ta av... haha. Annars har han adlrig någonsin kommenterat mina kläder. Mer än för att fråga, för femte gången, om samma tröja som jag aft i åratal är ny... han är inte så uppmärksam på kläder, och det är någonting jag gillar med honom. Han är så avslappnad...

Men nu är alltså garderoben äntligen färdig! Bilderna är tagna med mobilen, men det visar i alla fall hur det ser ut. Inget märkvärdigt, men mycket mysigt! Och praktiskt. 
 
 
Hur tänker ni kring kläder? Har du tänkt på att det är någonting som går under kategorin "samling"?
#1 - - Åke:

Kläder ja... jag köper väldigt sällan kläder, sedanste åren har jag ärvt av mitt mågämne. Han köper bara märkeskläder... Jeans och sådant köper jag men kan inte säga hur många par jag har. Nu sist fick jag 5 st koftor mycket snygga och två jackor (dyra) har jag fått, jo så fick jag en ny skinnrock av min lillebror (han påstod den var för stor för honom) Min sambo säger jag har mer kläder än henne 😊 Kul att du donar och grejar, själv ska jag dra lite el och isolera två väggar och sedan sätta upp panel (två vägrar kvar) till mitt pannrum där en värmepump ska stå...

Svar: Åh vad kul! Hoppas det blir bra! :-D
Annie Brickman