När det är loppislördag!

God morgon världen! Jag skuttar upp ur sängen idag för att kika på loppis lagom tills att dem öppnar. Jag letar möbler att bygga om. Vi behöver mer förvaring i köket, sedan skulle jag inte tacka nej till lite fler fina gamla koppar och fat... det är så somrigt och mysigt med gamla koppar och fat! Jag är dessutom på jakt efter bestick i den serie jag redan har, samt fler teskedar. Jisses, vad jag drömmer just nu! Det är en del av det roliga med att ha hus, att få drömma och tänka och fantisera. Så på väg till kontoret tänkte jag svänga förbi minst en loppis! Och ja, du läste rätt. Jag har fortfarande jobb kvar att göra så jag tänkte tillbringa större delen av min lördag på kontoret. Ikväll blir det mys med kompisar, som pricken över i:et.
Andra saker jag drömmer om? Jag har bokat färjan till fastlandet om någon vecka. Jag ska upp på släktträff uppe i Jämtland och för en gångs skull kommer Hollie inte hänga med. Hon och sambon ska vara hemma och vara kattvakt. Jag hoppas på att vandra i fjällen, skratta med släktingarna, fika och andas frisk luft i nästan en vecka innan det bär av hem igen för att fotografera nästa bröllop. Det kommer inte riktigt att vara semester, för jag har med mig jobb upp i datorn. Men det ska bli skönt med miljöombyte. Jämtland har en alldeles egen vrå i mitt hjärta. Jag drömmer om den dag då jag får fotografera bröllop uppe bland fjällen... det vore magiskt! 
Jag längtar efter fika och enkelhet och skrattrynkorna i släktingarnas kinder. Efter den där mullrande, mjuka dialekten och humorn. Efter fler som är lika galna i fika som jag är. Det är underligt, hur vi kan vara så tokiga i fika i min släkt, men ingen är det minsta överviktig... det är väl tack vare det andra släktdraget, att ingen av oss kan stå still mer än någon minut i taget. Den 18:e juli bär det av och jag är hemma på ön igen den 24:e. Jag drömmer om att få nästan en vecka uppe på den plats där jag är som allra mest kreativ.
Men något annat jag längtar efter, det är att köpa en surfingbräda! Jag saknar verkligen att ligga och guppa på vågorna. Det är egentligen inte att stå på vågorna som jag saknar, utan att känna sig som en del av havet, istället för att bara gå längs kanten. Jag saknar känslan av våtdräkt och vatten, doften av solkräm och gungandet när man ligger där och bara njuter av morgonluften. Jag önskar mig en surfingbräda!
 
#1 - - Rebecca Adnell:

Häärligt med Jämtland! Jag far upp till Härjedalen om ett par veckor och är minst lika taggad :D

Svar: Åh vad härligt!
Annie Brickman