När man varit ute och njutit av natten

 
Det är fasligt vackert här uppe i norr, i alla fall där bränderna inte nått. Jag sitter bara kilometer ifrån närmaste branden, och vägen hit i tisdags var delvis väldigt rökig. Men just hit har katastroferna inte nått. Här går solen ner vid midnatt. För mig som bor på Gotland är det omöjligt att tänka mig att de här bilderna togs mellan elva-tiden och midnatt... det var inte ens mörkt när jag vände bilen hemåt. Solen gick ner bakom trädtopparna och för dem som befann sig uppe vid kullarnas krön skymtade man den fortfarande. I norra Sverige går solen inte ner om sommarnätterna. Den leker bara kurragömma.
 
 
Jag lånade mammas bil och begav mig av ut mot skogen. Jag tänkte bege mig samma väg som jag vandrade i vintras, när det var trettio grader kallt. Nu var det ju snarare trettio grader varmt istället... och ingen snö, så jag kunde ta mig in i fjällvärlden istället för att hindras av meterhöga snödrivor. Mammas bil är toppen för den här typen av äventyr.
 
 
Dessa rallarrosor! Jag älskar dem. På engelska heter dem "Fireweed" och just när solen går ner förstår man varför. Dem kallas även för Mjölkört eller Mjölke, namn som jag inte förstår lika väl. Oavett namn är de en av mina favoritblommor! Och dessa fält... jag är lite skadad som önskade mig en gravid kvinna i fladdrande klänning, ett brudpar eller ett gulligt litet barn att placera bland alla dessa blommor. Vilka fantastiska bilder det skulle bli! Fast barnet hade nog inte synts så mycket då rallarrosorna är väldigt höga...
 
 
Den här utsikten. Fjällvärlden. En värld så avlägsen och så vacker. I brist på bröllopspar, gravida kvinnor eller barn önskade jag mig en älg, men det kom ingen gående. Så det fick bli rena naturbilder. Jag skymtade en tjäder som skrämt fladdrade till. Men i övrigt var det bara jag och den vilda naturen.
 
 
Det vackraste jag vet är berg som överlappar varandra. Lager på lager i fjärran. Horisont som möter horisont. Det är så symboliskt och romantiskt på något vis. Första gången jag såg en sådan vy hade vi vandrat upp på ett fjäll med mamma, pappa och min lillasyster. Jag kände mig som om jag befann mig i Sagan om Ringen. Jag var liten och det enda jag kommer ihåg var känslan av att befinna sig i en fantasybok. På bilderna från den tiden kan jag omögligt varit över tio...
 
 
Vilken plats i Sverige är din favoritplats?
#1 - - Inger:

Mellan Mora och Orsa finns ett ställe, ungefär vid Vångsgärde, där har man utsikt över Orsasjön. Vackraste stället jag vet.

Svar: Åh! <3 Norra Sverige!
Annie Brickman

#2 - - Dan Brickman:

Min favoritplats är slussen vid Trångfors utanför Hallstahammar. Där kan jag sitta och slappna av under forsens brus.

Svar: Slussarna är otroligt fina!
Annie Brickman

#3 - - Anki:

Magiska bilder. Verkligen knäppt att de är tagna så sent! Vackra Sverige!

Svar: Tack! <3 Eller hur!
Annie Brickman