När man visar helgens fynd

I lördags var jag på loppisrunda på jakt efter ett gammalt skrivbord att demolera. Jag vill ha snygga svarvade träben på skrivbordet jag ska bygga i "bibloteket" och tänkte att det bästa allternativet vore att återbruka ett skrivbord som sett sina sista dagar. Men på Gotland är utbudet ganska litet och trycket på att göra fynd ganska stort, så jag har inte hittat något. Men precis när jag givit upp och var på väg hem fick jag syn på en skylt längs med vägen och svängde in. Genom skogen, in i hjärtat av landsbyggden och in till ett byggföretag. Där fanns två svarvade delar som jag antar har suttit på en skänk eller ett vitrinskåp än gång i tiden. Jag fick bägge två för 30kr, men då dem är för korta har min mamma (som är träslöjdslärare) svarva till något enkelt att ha nertill. Jag tror det kommer att bli toppen. Sedan hittade jag ett sällskapsspel som verkar roligt, 35kr. Jag älskar sällskapsspel och ser fram emot att bjuda hem vännerna och testspela! 
 
Sedan hittade jag en jättevacker anteckningsbok. Jag älskar att anteckna. Jag har olika böcker för olika saker och har alltid en anteckningsbok i datorväskan när jag reser. När jag gick i skolan fick jag höra att man alltid skulle ha något att skriva eller rita på, för att kreativitet kommer först när man tänker, inte när man väntar på en briljant idé. 
 
Men förutom en bok att skriva själv i, köpte jag även fem böcker att läsa i för 12kr/st. Eller om jag ska vara helt ärlig, två böcker att läsa, tre att ha som rekvisita i fotograferingar. Det ena var klassikern Borta med Vinden, som jag inte läst men hört så mycket om. Jaa älskar ju romantik och historia, så jag tror att jag kommer att älska den. Dessutom var omslaget och ryggen så himla vackert. Utöver den fanns det några Viktor Rydbergsböcker på samma loppis, med underbara bruna pärmar med snirkliga förgylda detaljer. Min första tanke var att ha dem som rekvisita, men sedan bläddrade jag i dem. Det ena är ett diktverk. jag älskar dikter. Jag kan sitta uppkrupen i fåtöljen och läsa dikter i timmar, om jag får chansen. Kanske är jag en av ett fåtal undet 50 som seriöst gör det, men jag har alltid älskat att både läsa och skriva dikter. Ni skulle bara veta hur många anteckningsböcker jag fyllt med dikter genom åren...
 
Så dessa böcker var nog det mest onödiga inköpet i år, men dem är vackra och innehåller en bit av vår kulturhistoria. Jag längtar så efter att få färdigt mitt biblotek. Jag ser så mycket fram emot att sitta där i höst och läsa & skriva!