När man reste bort en sväng

 
En av mina allra bästa vänner skulle flytta, vilket gav mig en perfekt anledning att korsa havet och hjälpa till. Vill man låta duktig kan man påstå att jag kastade mig på färjan för att rycka in och hjälpa till att bära flyttkartonger, köra kors och tvärs mellan butiker, renovera och ge en hjälpande hand. Men ska jag vara helt ärligt åkte jag dit för att ha sjukt roligt, skratta och prata till sent om nätterna och äta kakor till frukost och gifflar till kvällsmat. För det är lite så vi gör, när vi inte har någon där som håller koll på oss, hon och jag. Men vi hade i alla fall en härlig kille som höll koll på oss i fall att vi skulle få för oss att tappa en bit bulle.
 
 
Min lilla tjej var kvar hemma hos sin husse. Vilket var tur, för hon är inte lika lugn och tålmodig som herrn här. Hon hade blivit riktigt uttråkad av vårt bärande, packande, städande och tapetserande. Och det där tapetserandet sedan! Jag var så stolt. Jag fick vara handledare, skar upp våderna, men sedan var det min vän själv som tapetserade varenda våd. Hon, som förut aldrig tapetserat. Men hon tyckte att det var roligt, och det var så kul att se henne försöka och bli riktigt bra på det fram mot slutet!
 
Vi åkte till Rusta och hon valde ut en blekgrön tapet med vita blommor på, så fin och så rätt hos henne. Det är ingen tapet jag någonsin kastat ett öga på, men det blev så bra. Jag fick sådan renoveringslust av att vara där, se henne utvecklas och framförallt av att se de där hemska tapeterna som satt uppe bytas ut till några fina, fräscha och ljusa tapeter. Det gör så stor skillnad i ett rum, när man byter tapeter!
Nu har jag inga bilder på det färdiga resultatet, mer än några glimtar. Det kommer nog bli fantastiskt i sommar, när listerna har kommit upp, panelen i köket målats om och alla möbler kommit på plats. 
Och väl hemma skickade min styvsvärmor en länk till ett hus som skulle vara helt perfekt för oss. Så nu går jag och trampar och drömmer om visningen som är nästa helg. Jag längtar, längtar, längtar efter ett eget hem att pyssla i, efter att tapetsera och måla om och bo in mig på riktigt!