När man fått hem en soffa!

I måndags kom det ett paket hem till oss i Lummelunda. Jag trodde först att det saknades ett kolli, för hur sjutton kan en hel soffa få plats i ett så platt paket? Men det var ju självklart IKEA och dem är specialister på platta paket! Jag blev väldigt imponerad över hur fint det var organiserat. Hela soffan, en 3-sitsig Stocksund med grått överdrag, låg däri! 
 
Jag har ju drömt om den här soffan ett tag. När vi kom till butiken i Kalmar visade jag den för sambon, som tyckte att den var snygg nog. Vi provsatt den och tyckte att den var skön, så vi tittade på varandra och sa att ja, i höst köper vi den. Sedan gick vi en bit och kom fram till samlingsplatsen för alla soffor på IKEA. En stor skylt med "utgående" och sänkt pris gjorde att det där "i höst" istället blev "idag". Men vi ville inte försöka få in den i bilen eftersom att vi trodde att paketet var enormt. I efterhand inser jag att jag lätt hade fått in den i bilen.
Då min sambo är och jobbar på fastlandet fick jag montera själv, men det var enkelt. Kuddarna var vakuumförpackade men vecklade ut sig fint medan jag skruvade på benen. Jag älskar den. Men i efterhand undrar jag lite varför jag verkligen ville ha märkgrått tyg när vi har två vita katter och en halvvit hund... kanske byter jag till ljusgrått tyg i framtiden. 
Så nu börjar det kännas som ett hem. Flytten går av stapeln den 3:e, men vi har tagit hit det viktigaste och har bott här i en månad drygt. Och nu känns det verkligen hemma. Vårt hem. Det kommer bli så himla mysigt. Jag har alltid drömt om bjälkar i taket och den där bulväggen i vardagsrummet är verkligen det som sålde in huset till oss. Talk about character!
Så nu har vi en fin, härlig soffa! Snart kommer fotpallen, och vi ska bygga ett soffbord av gamla mustlådor från IKEA. Men det vill sambon vara delaktig i, så det får bli när han kommer hem första juni. Tills dess ska jag njuta av att sitta och blogga i soffan, titta på Netflix och gosa med katterna... 
Så lycklig! Vi har ett hem och en soffa!
 
#1 - - Inger:

Vilken underbar soffa! 👍

Svar: Tack! :-D
Annie Brickman