När man njuter i trädgården

Så här ser det ut i vår kaosiga drömträdgård just nu. Hollie har varit gullig och grävt upp en planta i planterade omför några veckor sedan, så den är död nu. Hon ville plantera sin röda gummileksak istället. Kanske var det hennes sätt att visa att hon vill ha fler leksaker... men jag tvivlar på att det växer upp hundleksaksträd om jag vattnar hennes plantering. Så jag slängde den döda blomman, kastade leksaken ur rabatten och fyllde igen den igen.  
Trädgården är verkligen en blandning av skönhet och kaos just nu. Jag vill plantera stockrosor och ranunkler, mer tulpaner och körsbärsträd. Jag vill såga ner de två döda träden som pryder trädgården. Jag vill helst prova att göra det själv. Tyvärr är trädgårdens största träd dött. Det är ju synd i och med dess storlek. Det andra trädet är mycket mindre och det gör inte så mycket att det är dött. 
En annan sak jag ser fram emot att göra i ordning är altanen. Den är i väldigt dåligt skick och vi har vilda (och dyra) planer av hur vi vill göra om den i framtiden. Vi drömmer om ett växthus/orangeri. Om ett nytt, fräscht växthus så att vi kan riva det som skymtar i bilden, då det är angripet av mögel. 
Det är underbart att drömma, men det är ett tag kvar dit. Än så länge nöjer vi oss med stolar med omaka dynor, olika höjder och färger. Jag håller på att måla om lite möbler jag fyndat på Rusta, utgående konstrottingmodeller. Jag håller på att experimentera med att först måla dem med utomhusfärg, sedan lacka dem med båtlack. Då borde dem rimligtvis klara utomhusklimatet i väntan på ett växthus...
Tills dess hänger vi på det slitna, grånande och delvis dåliga trädäcket. Grillar, fikar, pratar, dricker te eller kliar katt. Sedan går vi ner i trädgården och kastar lite boll eller den där röda favoritleksaken. Det är så man njuter i trädgården just nu. Man rensar ogräs, kastar boll, ansar träd, kastar pinne, planterar om växter, kastar något annat... kliar hundmage och fikar lite till.
 Älskade lilla hund. Hon älskar trädgårdslivet!