När man fått upp lite ljus!

 
Äntligen har vi fått det mysigt här hemma! Jag hittade några fina ljus på Rusta förra veckan som jag köpte hem. Dem kostade 29.90 men var sänkta till 19,90kr vilket gör en hel del när man behöver ha 6 st. Dem är mörkt grå, nästan svarta, med guldaktig färg längst ner som liksom suddas ut ju högre upp på ljuset man kommer. Dem känns fina nu och kommer att vara lika fina över jul och nyår. Efter det får vi se om dem inte är uppeldade... 
 
 
Om det är någonting vi älskar här hemma så är det levande ljus. Vi tänder levande ljus varje dag, även under sommaren. Det var riktigt trist när det var eldningsförbud. Då körde vi fejkljus istället och det var helt okej, men inte samma sak. Det är något speciellt med doften, med skenet och den lilla värmen som blir. Nu är sovrummet ytterligare ett steg närmare färdigt. Det är bara sänggaveln med inbyggd garderobslösning som saknas. 
 
En upp & nerpåvänd hyllist på 12cm (Rusta), ljusstakar från IKEA, ljus från Rusta och en ram från USA (som pappa köpte till mig under ett av sina besök där, tack pappa!). För en gångs skull nästan enbart saker från de stora kedjorna! Ovant i ett hem som annars nästan saknar IKEA-prylar och andra liknande saker. Svårare än så behöver det inte vara att skapa mysstämning i sovrummet! Men vi väger upp det med loppisfynd och syrrans vackra konstverk i en Rusta-ram... antar jag. Nåväl, så länge man har sakerna under en lång tid och inte byter och köper nytt stup i kvarten så tycker jag att det spelar mindre roll var man köper dem. Stearinljus går ju inte riktigt att köpa begagnade. Men det är helt klart bättre att köpa begagnat än nytt när man kan. För både plånboken och miljön.