När man varit ute och rekat

Jag vill varna känsliga läsare för många inlägg som handlar om barn och att förbereda sig på att bli förälder! För det är ungefär 60% av mina tankar och min vardag just nu. Jag tror till och med att sambon är aningen trött på att höra mig prata om det, fastän han ler och säger att han inte alls är det. Men den frånvarande blicken i ögonen säger mig att han egentligen bara stänger av och låter mig prata...
 
När vi var i Göteborg i Oktober passade jag och syrran på att åka till Gekås i Ullared, som jag nämnt några hundra gånger eller så. Jag ville spana på vad det finns på marknaden när det kommer till barnsaker, och vad det kostar. Jag köpte inte en enda barnpryl dock, för jag känner att jag vill komma med dem tre fina människor jag har i min närhet som nyligen gjort just den här resan och "vet" vad man behöver och inte. Det känns som om det finns tusentals prylar man absolut inte behöver, och av det man behöver finns mängder av varianter. Så jag ville reka och spana på vad som finns! Jag köpte ett par linnen och lite tråkiga saker (skarvsladdar, askhink osv), så jag shoppade inte så värst. Men jag kikade ut vad jag vill ha! Jag planerar att plocka med mig sambon ner i kanske januari/februari och handla lite. Då borde vi veta vad vi "behöver" och vi kommer att ha kommit en bra bit på vägen med själva barnrummet. Men de mesta vi kommer att köpa till lillen kommer inhandlas på loppis, blocket eller dylikt. Väldigt lite kommer att köpas nytt, i alla fall inga större grejer. Möbler och sådana saker kommer att köpas/fås begagnat. Det vi behöver blir mest praktiska saker såsom nappflaskor, skärtlappar och sådant. Men förhoppningsvis en del roliga detaljer att piffa upp rummet med!
 
Det här inlägget består av mobilbilder jag passade på att ta på saker jag tyckte var riktigt fina eller som jag tänkte kunde vara bra att ha. Jag var lite besviken på att nästan allt på Gekås var rosa eller blått. Så det får väl bli grönt för det mesta för vår del... det känns mer neutralt!
 
 
Dessa hyllor! Perfekt förvaring men också eventuell leksak. Jag gillar saker som är både praktiska och gulliga. Jag kan se hur små gosedjur eller leksaker förvaras här, eller hur de kan monteras på ett "barbiehus" som balkonger som en extra rolig detalj. Mamma byggde ett "ponnyhus" till mig när jag var liten och det vore jättekul att bygga ett lekhus till våra barn, antingen bygga om en bokhylla eller om vi kan få ta över en gammal. Jag tror att det står ett eller två gamla lekhus på sambons pappas vind och ett av dem kanske vi kan få ta hem till oss om vi har tur.
Vi måste ju ha minst två grindar, till trappan. Det finns en hel del olika sorter! Här gäller det ju att kolla med vänner och bekanta vad som är mest praktiskt, för dem ska vi ju själva använda stup i kvarten. Spontant tycker jag den som är högst upp av dessa verkar mest praktisk och hållbar.
 
En helt onödig sak jag verkligen vill ha är en sådan här liten gunghäst i trä! Vad söt den var! Och den kan vara inredningsdetalj nu men bli leksak när barnet växer upp...
 
Det är ju väldigt trendigt med sänghimmel. Jag ville ha det när jag var barn, så det vore roligt att ha det till våra små. Antingen över sängen eller över en liten myshörna. Mina föräldrar läste sagor för oss, så den traditionen vill jag ju själv föra vidare redan från tidig ålder.
 
 
Någonting vi kommer att behöva är ju en resesäng. Även här kommer ju vänners råd att vara superviktiga! Vad är praktiskt? Vi reser ju en del, både till Ramnäs men också till Jämtland. Så en resesäng kommer absolut införskaffas, men troligtvis begagnad. Vissa saker är helt onödiga att köpa nya. Likadant med spjälsäng. Det kommer jag leta efter på blocket eller på loppis. Det finns ingen anledning att köpa en ny spjälsäng när det är den vanligaste typen av säng som finns, typ.
 
En annan sak jag hoppas på att få eller göra är en mobil med virkade djur! Virkade små djur är så himla söta. Vad för djur är ju egentligen helt irrelevant, men små rävar, ugglor och elefanter vore ju supergulligt! Jag ska bara bli bättre på att virka... (eller ska vi hinta till min slöjdlärarmamma?)
 
 
Någonting totalt onödigt men som jag absolut vill ha är dessa två tavlor! De är av mdf och har världens gulligaste tryck på! Jag har köpt en tapet med luftballonger till barnrummet, så det är antagligen det som har fått mig att ha dille på luftballonger nu helt plötsligt. Men dessa två tavlor tillsammans vill jag absolut ha i barnrummet! Kanske just mot tapeten med luftballonger.
 
 
På tal om ballonger tycker jag att den här klockan var ursöt. Det är väl egentligen helt onödigt att ha en klocka i ett barnrum. Det tar ju ändå typ fem-sex år innan de lär sig klockan. Men den är söt, och det kan vara bra för mamma och pappa när man ligger och nattar, att ha koll på hur lång tid det tar?
 
Snuttedjursfiltar har jag hört mycket gott om. Att det är ett djur i ena enden och ett djur i mitten. Vissa barn älskar dem, andra tar hellre någonting simpelt som tvättrådslappen på ett gosedjur... andra har nappar. När jag var liten hade jag inte nappar, men sambon hade det. Så det ska bli spännande att se vad vår lille skrutt kommer att välja. Men det är praktiskt med snuttefiltsdjur, för då kan man köpa ett par-tre likadana och försöka hålla dem rena... jag minns själv vilket helvete mamma hade med att försöka få tvätta syrrans nallebjörn.
 
Gekås hade dessutom supersöta förvaringskorgar! Jag älskade den med en räv på. Perfekta för tvätt eller för leksaker. Förvaring kan man ju inte ha för mycket av...
 
Sedan har jag spanat in världens sötaste barnfåtölj, Strandamon från IKEA. Men Gekås hade en egen variant, betydligt billigare, som jag absolut kan tänka mig till barnrummet. De ser dock inte lika bekväm ut, så det kanske är värt att lägga dubbelt så mycket på en mysig fåtölj där dem kan sitta och titta i böcker eller läsa eller leka i. Det här är nog dock det onödigaste man kan köpa. Barn kan ju absolut sitta i möbler gjorda för vuxna! 
 
Vad har du för tips när det kommer till att inreda ett barnrum?
Hade du någon dröm som barn, eller gjorde ni något som var extra uppskattat åt dina egna?
 
0 kommentarer publicerat i Barn, Inredning, Personligt;
Taggar: Baby, Barn, Barnrum, Gekås, Leka, Onödigt, Shopping, Ullared, Vad behöver man till barn, barnsaker