När man visar sina bjudbullar
Jag har nästan samma recept på kanelbullar som på lussekatter. Här kommer det receptet:
Lussekatter & Kanelbullar
50 gr jäst
175 gr margarin/smör
5 dl mjölk
2dl vit sirap eller strösocker
1tsk salt
15-17 dl mjöl
175 gr margarin/smör
5 dl mjölk
2dl vit sirap eller strösocker
1tsk salt
15-17 dl mjöl
2 gr saffran/1-2msk kardemumma
(Det här är enkel sats)
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 38 grader om det är försk jäst, torrjäst något varmare, typ 40-45 grader.
Häll sirap o salt i bunken, häll på degvätskan och blanda i saffran. Sedan är det bara att knåda ner mjölet tills degen blir nästan "klibbfri”.
Låt degen jäsa i ca 40 min, baka ut bullarna och låt dem jäsa ytterligare ca 30 min innan du gräddar. Mitt i ugnen, 225C (440 F) graders värme i 8-10 min eller tills bullarna fått fin färg.
Fyllning till kanelbullar:
400 gr rumsvarmt margarin
4dl strösocker
2,5 dl kanel