När man visar sina bjudbullar

 
Jag har bakat kanelbullar! Min mamma hade en fin tradition att alltid baka några "bjudbullar", bullar av mindre format som man kan bjuda gäster på. Mindre, så att det inte ska kännas så stort att ta en eller två. För många går ju på diet, eller känner att dem inte kan ta för sig. Ibland är man rädd att inte orka. Därför är det perfekt att baka mindre bullar, för då kan man äta fler.
 
Jag har nästan samma recept på kanelbullar som på lussekatter. Här kommer det receptet:
 
Lussekatter & Kanelbullar
50 gr jäst
175 gr margarin/smör
5 dl mjölk
2dl vit sirap eller strösocker
1tsk salt
15-17 dl mjöl
2 gr saffran/1-2msk kardemumma

(Det här är enkel sats)
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 38 grader om det är försk jäst, torrjäst något varmare, typ 40-45 grader.

Häll sirap o salt i bunken, häll på degvätskan och blanda i saffran. Sedan är det bara att knåda ner mjölet tills degen blir nästan "klibbfri”. 
 
Låt degen jäsa i ca 40 min, baka ut bullarna och låt dem jäsa ytterligare ca 30 min innan du gräddar. Mitt i ugnen, 225C (440 F) graders värme i 8-10 min eller tills bullarna fått fin färg.
 
Fyllning till kanelbullar:
400 gr rumsvarmt margarin
4dl strösocker
2,5 dl kanel