När man haft strömavbrott

 
Vi hade strömlöst på norra Gotland i förrgår mellan typ ett på dagen och fem på eftermiddagen. Inte jättekul när man behövde jobba på datorn. I efterhand borde jag ha åkt till kontoret, för där hade vi el, men man visste ju inte hur länge det skulle vara, så det kändes som om elen skulle komma tillbaka när som helst. Oftast är den borta i typ 10 minuter till en timme. Nu under sommaren har vi haft strömavbrott flera gånger varje dag så man är rätt van.
 
Så vi fördrev tiden med att städa lite hemma och med att åtgärda kanten på dörrposten in till sovrummet. Jag visade ju bild på det igår - gamla husägaren hade satt gipsskiva enda mit kanten vilket innebär att skivan går sönder. Så vi skar/hackade bort en bit runt hela dörren och satte dit en trälist. Nu ska bara dörrfoder sågas till, sedan ska det spacklas, slipas och målas - men det tar vi i november, Elen kom tillbaka när vi givit upp och börjat grilla korv i öppna spisen. Just när sambon sa "det här borde du ta bild på" så kom strömmen tillbaka.
 
 
Så vi förlorade några arbetstimmar, men vi fick mycket gjort hemma. De där gipskanterna har stört mig sedan vi flyttade in och jag skulle tapetsera sovrummet och fick syn på det. Nu är det i alla fall en tredjedel klart. Och sambon satt ner i fåtöljen en stund med en hund i knäet. Han har blivit aningen besatt i soppor. Så vi har ätit soppa minst en gång om dagen i en vecka...
Så här mysigt kan man ha det när det är strömavbrott!