När man planerar

 
När man har hus finns det alltid att göra (ni ska se vår fina odling av ogräs i rabatten) men just nu finns det inte tid. I november ska dock livet lugna ner sig. Flera deadlines är då över och vi kan fixa klart småsaker här hemma som stör mig. Först och främst ska jag fixa gipsskivan runt dörren till sovrummet så att jag kan sätta foder! Gamla husägaren tyckte tydligen inte man behövde det och satte gipset enda i kant vilket resulterar i att det faller sönder. 

Sedan ska biblioteket bli klart, och jag vill packa upp de sista lådorna. Just nu okuperar sambons mammas katt vårt gästrum, så det får vara som det är. Han är typ arton år och förtjänar lugn och ro. Han ska bo hos oss tills hon kommer hem från Spanien runt den 16:e oktober. Och innan dess hinner vi ändå inte pilla på några kartonger! 
 
Och så vill vi få i ordning gäststugan. Får vi den i okej skick flyttar gästsoffan ur vardagsrummet och det kan bli fint till jul. Det är min stora förhoppning! Men vi tar det som det kommer. Det är ju inte bråttom. Gästrummet används ju inte nu när det är vinter och alla gästerna har åkt hem. Till sommaren däremot behöver vi ha fixat gästrummet, för då kommer besöken tillbaka från fina familjemedlemmar och vänner! Tills dess gör det ju inte så mycket att det ser ut som om vi flyttade in igår...
 
Så här ser det alltså ut i gästrummet, 4 månader efter flyttlasset och 6 månader efter husköpet.